RSA (cryptosystem) virüsünü kaldırma dosyaları açma

0

Benim leptopa  (RSA cryptosystem) virüsü bulaşmış.  Sonradan fark ettim. Hiçbir resimi video, wörd ve benzeri dosyaları açamadım. Sonra format attım.Bir kez daha  format attım. 3 sefer formatladım. sonra şu virüs programları ile birkaçkez taradım. (kasperski-Hitman Pro-Malwarebyt es anti malwe-Reaso Core Security-SPY Hunter) yine dosyalar ve resim ve videolar açılmıyor.   Virüsle velen URL adresine giriş yaptım para isteniyor.  Fakat çeşitli yorumlarda dolandırıcı oldukları dosyaların birdaha açılmayacağı yazıyor. Ben bu dosya,resim ve videoları tekrar açabiilirmiyim. 

recom5 recom5 (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    RSA (cryptosystem) diye bahsettiğiniz virüs CryptoWall virüsüdür.  CryptoWall virüsü dosyalarınızı  RSA-2048 şifreleme algoritmasını kullanarak şifreler.

     CryptoWall virüsü dosyaları  RSA-2048  ile şifreledikten sonra, dosyaların şifresini çözmek için gerekli anahtarı bir sunucuya gönderir. 

    CryptoWall fidye virüsü ile şifrelenen dosyaların çözülmesi günümüz şartlarında mümkün degil. RSA-2048 şuan için kırılabilir bir algoritma degil.

    Daha önce şu linkte detaylı bilgi verilmişti: CryptoWall 3.0 virüsü nasıl temizlenir?

    Daha önce defalarca formatladığınızdan dolayı da varsa gölge kopyaları da kullanmak mümkün değil.

    Fidye öderseniz dosyaları kurtarma ihtimaliniz var. İhtimal var diyorum. Fidye ödenenize rağmen dosyaları kurtaramayabilirsiniz de. fidye ödenesine rağmen gerekli anahtarı alamayan yüzlerce insan var. Sonuçta karşınızda kriminal insanlar var. Sözlerine güvenmek mümkün değil.

     

    hakan hakan (15424)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol