Rx 470 ekran kartım var msi afterburner ayarlarım nasıl olmalı?

0

power limit                   core clock

temp limit                    memory clock

 

bunların hiçbirinin ne işe yaradığını bilmiyorum daha iyi performans almak için ve ekran kartına zarar vermeyecek şekilde nasıl ayarlarım?

taha17 taha17 (91)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Merhabalar,

    Eğer ki fazla bilgi sahibi değilseniz kesinlikle overclocka dahil olmamalısınız. Halihazırda güçlü bir ekran kartınız var şu anki nesil için o yüzden sizlere tavsiyem Afterburner konusuna hiç girmemeniz, ha ne zaman kartınız yetmez eksik kalır o zaman iyice araştırıp dahil olabilirsiniz.

    drakeos drakeos (26)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Soruda belirttiklerin ekran kartının performans ayarı için yapılan, ekran kartınızın sizin belirlediğiniz değeri kullanmasını istediğiniz düzenlemelerdir.

      Bunları fazla kurcalamamakta ben fayda görüyorum.Değerler ile oynadığın zaman ekran kartına fazla güç gidicek,saniyede yaptığı işlemler artıcak,sıcaklık artıcak tabi haliyle performans artıcak . Aslında bir nevi overclock.Bu konuda uzman değilim çünkü kendimde denemedim :) temp limit ve power limiti değiştirmiştim . çok fazla performans artması göremedim. Bu değerler neye göre ayarlanır belirli bir kombinasyonu vardır. Fakat zamanında internetten araştirdiğimda soğutucunun iyi olması gerekir kullandığın güc kaynağının iyi olması gerekir gibi yazılar okudum bu da beni düzenleme yapmama konusunda karar verdirdi .Küçük oynamalar yaparak performansı  kendin görebilirsin fakat dikkatli ol :)

      blackheaven blackheaven (728)
      7 yıl önce cevaplandı

      • bir keresinde bi tanesini artırmıştım ekran karardı korktum bilgisayarı kapadım :D Sistemime yeterli psu var çok sıcak olucak olursa da fan hızını artırabilirim taha17 7 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol