Sabitdiski C ve D diye bölmek ne işe yarar?

0

Sabitdiskimi bir arkadaşım ikiye bölmemi söyledi. Bölme işlemi sonunda C ve D diye iki sürücü olacakmış. C: sürücüsüne Windows kurduk diyelim D: sürücüsü ne işe yarayacak? Neden tek bir C: sürücüsü olması yerine C: ve D: diye ikiye bölmek daha iyi?

Anonim Anonim (156)
11 ay önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bir diski 2 parçaya bölmek çoğu zaman işe yarar bir eylemdir.

    D: diski genelde yedekleme için kullanılır. C: sürücüsü sistem sürücüsü olarak kullanılır ve Windows işletim sistemi C: sürücüsüne kurulur.

    Diyelimki günün birinde format atmak istedin. İşte bu durumda D: sürücüsü verilerini yedeklemek için idealdir. Sadece C: sürücüsünü formatlayarak diskini biçimlendirebilirsin. Oluşturduğun D: sürücüsü bu formattan etkilenmeyecektir.

    Yine diskini C ve D diye ikiye böldüğünde film,müzik, resim gibi senin için önemli dosyaları D: sürücüsünde tutabilirsin. Yine bu durumda C: sürücünü formatladığında tüm verilerin D: sürücüsüde olduğu için ek bir yedekleme yapmana gerek kalmayacaktır.

    Unutmaman gereken bir durum var. Formatı sadece C: sürücüsüne atmalısın ve bölümleri silip yeniden oluşturmamalısın. Bölümleri silersen veya D: sürücüsünü de formatlarsan veri kaybı yaşarsın.

    Elbette harici bir diskin varsa yedeklemeleri ona yapman daha doğru olur. Diski C: ve D: diye bölmek tam anlamıyla bir veri güvenliği sağlamaz. Örneğin virüs bulaşırsa hem C: hem de D: sürücüsü etkilenebilir.  

    Sabitdisk (HDD,SSD) bozulursa hem C: hem de D: sürücüsü bozulur. D: sürücüsü fiziksel bir sürücü olmadığı için sabitdisk hasar görürse tüm bölümler hasar görebilir.

    hakan hakan (15424)
    11 ay önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol