SAMSUNG 24.5" LS25HG50FQMXUF ve Asus VG248QE kontrast oranı hangisinde fazla?

0

144 hz bi monitör alıcakken 2 si arasında kaldım, 2 side yaklaşık aynı özellikteler ama samsungta 1000:1 dinamik kontrast asusta 80 milyon kontrast yazıyo kontrast yüksek olunca daha iyi olduğunu biliyorum ama burda hangisinin daha fazla olduğunu anlayamadım hangisini almamı önerirsiniz. Bide samsung bildiğim kadarıyla 6 aylık bir cihaz ama asus 4 yıllık. samsung sanki daha iyi gibi geliyo yardımcı olursanız sevinirim.

https://www.hepsiburada.com/samsung-ls25hg50fqmxuf-24-5-1ms-144-hz-display-hdmi-freesync-full-hd-gaming-monitor-p-HBV00000AL1VN

https://www.hepsiburada.com/asus-vg248qe-24-144hz-1ms-dvi-hdmi-display-full-hd-led-oyuncu-monitor-p-BD303205

 

yigitarslan yigitarslan (1)
6 yıl önce sordu

  • Keşke her link verseydin. Her iki monitör içinde.. Oradaki özellikler ve diğer bilgilere bakılarak daha daha sağlıklı karşılaştırma yapılabilirdi. Öyle yapmalısın. temmuz 6 yıl önce
  • asus https://www.hepsiburada.com/asus-vg248qe-24-144hz-1ms-dvi-hdmi-display-full-hd-led-oyuncu-monitor-p-BD303205 samsung https://www.hepsiburada.com/samsung-ls25hg50fqmxuf-24-5-1ms-144-hz-display-hdmi-freesync-full-hd-gaming-monitor-p-HBV00000AL1VN yigitarslan 6 yıl önce
  • sen hangisini önerirsin oyun için yigitarslan 6 yıl önce
  • Yahu ben yaşlı başlı adamım, oyundan falan anlamam. Mesajımda yazdım hazır reçete bekleme kimseden, detaylı açıklamaları oku, karşılaştır ve ihtiyaçlarını ve bütçenide gözönünde bulundurarak kararını ver. Monitörler öyle çok farklılıklar göstemezler zaten, çok fark olmaz aralarında @yigitarslan temmuz 6 yıl önce

Toplam 1 Cevap


0

ASUS VG248QE 3D Monitör İncelemesi - video (tıkla)

Asus VG248QE 144 Mhz Gaming Monitör kutu açılımı ve Ön incelemesi - video (tıkla) 

Samsung S25HG50 (SHG50) Review: Full HD 144 Hz TN Freesync Gaming Monitor incelemesi - ingilizce video (tıkla)

Kontrast oranlarına falan takma, alttaki ürün açıklamalarını oku ve karşılaştır. Hangi ürün hangi ihtiyaçlarına cevap veriyor (karşılıyor) düşün, değerlendir. Ayrıca fiyat / performans değerlendirmenide yap ve kararını ver. Diğer türlü kimseden bir hazır reçete falan bekleme. Bu seni yanıltabilir. Dediğim gibi esas olan senin ihtiyaçların ve beğenilerindir, ona göre karar vermelisin.

Hepsiburada.com'da SAMSUNG 24.5" LS25HG50FQMXUF monitör tanıtımı ve açıklaması:

Samsung LS25HG50FQMXUF 24.5" 1ms 144 Hz (Display+HDMI) FreeSync Full HD Gaming Monitör

Hareket bulanıklığı veya titreşim olmadan sorunsuz
1 ms tepki süresi
SHG50 1 ms tepki süresini (GtG) destekliyor. Düşük tepki süresi oyununuzun sorunsuz ve kesintisiz oynanabileceği anlamına gelir. FP oyunlarında bile gölgelenme, bulanıklık ve fare gecikmesi nedeniyle kesinti yaşamadan oyuna hükmedin.

Hareket bulanıklığı veya titreşim olmadan sorunsuz
Mükemmel oyun deneyimi için daha yüksek yenileme hızı
Kullanıcı dostu 60Hz/120Hz ayarları her türlü oyun veya donanım için monitör performansını optimize etmesine izin verirken 144Hz ekran yenileme hızı kusursuz bir oyun deneyimi için gecikme ve bulanıklığı en aza indirir.

Mükemmel oyun deneyimi için daha yüksek yenileme hızı
Mükemmel Oyun Keyfi
AMD Freesync
AMD FreeSync teknolojisiyle tüm aksiyon oyunlarını takılmadan oynamanın keyfine varacaksınız. Ayrıca oyun modu, karanlık sahneleri tüm ayrıntılarıyla görmenizi sağlamak için farklı oyun türlerine göre optimize edilmiş ekran ayarlarını kolayca seçmenizi sağlar.

Mükemmel Oyun Keyfi
Daha yüksek görünürlükle oyunun kurallarını siz belirleyin
Black Equalizer
20 kademeli Siyah dengeleyici, oyunlardaki karanlık alanları istediğiniz parlaklık seviyesine ayarlamanızı mümkün kılarak en karanlık köşelerde gizlenen düşmanlarınızı bile fark etmenizi sağlayacaktır.

Daha yüksek görünürlükle oyunun kurallarını siz belirleyin
Daha yüksek görünürlükle oyunun kurallarını siz belirleyin
Düşük Giriş Modu
SHG50'nin minimize edilmiş giriş gecikmesi oyunu açar açmaz ekranda aksiyonu görmenizi ve anında oyununuzun tam kontrolünü elinize almanızı sağlayacağı anlamına gelir.

Daha yüksek görünürlükle oyunun kurallarını siz belirleyin
Öncekislide1slide2
Gerçek oyun ortamına girin
Oyunu ciddiye alanlar için özel olarak tasarlanmış Samsung'un OSD panel menüsüyle bir bakışta temel oyun ayarlarının hepsini görebilir ve bu ayarları istediğiniz şekilde değiştirmek için kısayol tuşlarını kullanabilirsiniz. Bu İyi Tasarım Ödülü kazananını ayarlayın ve hemen oyuna başlayın.

Gerçek oyun ortamına girin
Tüm oyun tarzları için optimize edildi
Çoklu Oyun Modları
2016 LOL Dünya Şampiyonası yarı finalini kazanan Samsung Galaxy Ekibi ile uyum içinde geliştirilen SHG50’nin fabrikada ayarlanan oyun görüntüleme modları siyah gama seviyelerini, kontrast oranlarını, keskinlik ve renk değeri ayarlarını FPS, RTS, RPG veya AOS da dahil olmak üzere tüm oyun tarzları anında optimize eder.

Tüm oyun tarzları için optimize edildi
Öncekislide1slide2
Hassas ve sabit konumlandırma
SHG50, ekranın doğru ve sağlam bir şekilde konumlandırılmasını sağlayan yükseklik ayarlı, eğilebilir/dönebilir/pivot bir ayak ile birlikte sunulmaktadır.

Hassas ve sabit konumlandırma
Minimal düzeyde göz yorgunluğu ile oynayın
Göz Koruma Modu
Göz Koruma Modu göz yorgunluğuna neden olan mavi ışık emisyonlarını en aza indirerek göz yorgunluğunu azaltır ve böylece oyununuzu daha rahat bir şekilde oynamanızı sağlar.

Minimal düzeyde göz yorgunluğu ile oynayın
Minimal düzeyde göz yorgunluğu ile oynayın
Titreşimsiz
Samsung'un Flicker Free (Titreşimsiz) Teknolojisi, daha fazla konforla daha uzun süre oyun oynamanızı sağlamak için dikkat dağıtıcı ekran titreşimini önemli ölçüde azaltır

Minimal düzeyde göz yorgunluğu ile oynayın
Öncekislide1slide2
İş yerinde birden fazla bağlantı noktası
SGH50 bir DP ve HDMI bağlantı noktasıyla bilgisayarlar, oyun konsolları, ek monitörler ve diğer cihazları kolaylıkla bağlamanızı sağlayan ve tüm çoklu görev ihtiyaçlarınızı karşılayan çoklu bağlantı arayüzüne sahiptir.

İş yerinde birden fazla bağlantı noktası
16:9
En / Boy Oranı
400 cd/m²
arlaklık
1000:1 (Typ)
Contrast Ratio Static
1920 x 1080
Çözünürlük
1 (GTG)
Tepki Süresi
170° (H) / 160° (V)
Görüntüleme Açısı (Y/D)

 

Hepsiburada.com'da Asus VG248QE 24” 144hz 1ms (DVI+HDMI+Display) Full HD LED Oyuncu Monitörü tanıtımı ve açıklaması:
 

No.1 Gaming Monitör Markası

144Hz Tazeleme Oranı ve 1ms Tepki Süresi ile En Hızlı Oyun Deneyimi

  • 144Hz tazeleme oranı ve 1ms (GTG) tepki süresi ile akıcı görüntüler.
  • En gerçekçi görüntüler için Full HD 1920x1080 çözünürlük, 80.000.000:1 ASUS Smart Contrast Ratio ve 350 cd/m2 parlaklık.
  • Yükseklik ayarı, kendi ekseni etrafında dönebilen, öne arkaya yatırılabilen ve dik konuma getirilebilen ergonomik tasarım ile rahat kullanım
  • Çok sayıda farklı cihaza bağlanmayı sağlayan DisplayPort, Dual-Link DVI-D ve HDMI girişleri.
  • Ödül kazanan ergonomik tasarım ile rahat bir görüş deneyimi sunar. Yükseklik, sağ sol, yukarı aşağı ve yana hareket ayarları son derece kolaydır.
  • Etkileyici ev eğlencesi deneyimi için tümleşik 2W hoparlörler.

Akıcı Aksiyon ; 144Hz tazeleme oranı ve 1ms tepki süresi

  • ASUS VG248QE render edilmiş görüntülerin ekranda gözükmesi için gereken süreyi kısaltıyor. Düşük bekleme süresi sayesinde kullanıcıların oyun içinde daha hızlı tepki vermesi mümkün oluyor.
  • 144Hz tazeleme oranı bir saniyede gösterilen kare sayısını hızlandırarak, iki boyutlu hareketli görüntülerde akıcılık sağlıyor.
  • Hareketli sahnelerde iz oluşmasını engellemek için tepki süresi de voltaj seviyeleri kontrol edilerek 1ms’e düşürüldü. Böylece kullanıcılar akıcı ve net görüntülere kavuşuyor.

144Hz tazeleme oranında hareketli sahneler Trace Free II teknolojisi ile (144Hz + 1ms) hareketli sahneler akıcı ve net gözükür.

60Hz yenileme oranında hareketli sahneler Trace Free II teknolojisi yokken hareketli sahneler bulanık gözükür.

Standart 60Hz LCD monitörler hareketli sahnelerde bulanık görüntüler verir ve bu durum oyuncuların dikkatini dağıtır. 144Hz tazeleme oranına sahip olan ASUS VG248QE monitör, oluşabilecek bu bulanıklığı yarıya indirerek özellikle daha doğal ve net bir görüntü sunar.

LED PANEL

Işık Yayan Diyot kelimelerinin baş harflerinden oluşan LED, diğer ışık kaynaklarına göre daha az güç harcamaktadır. ASUS'un LED monitörleri de standart monitörlere göre 10 kata kadar güç tasarrufu sunar.

Güç tasarrufunun yanısıra, yüksek kontrast kalitesiyle birlikte daha canlı, gerçekçi ve daha kaliteli görüntüler sunan ASUS LED monitörler, profesyonel tasarımcılar için maksimum verimliliği sağlayacak şekilde üretilmişlerdir.

VESA ile Duvara Asma İmkanı

Farklı alanlarda en uygun şekilde kullanımınız için hazırlanan monitörlerimiz, VESA standartlarına uygun monte aparatlarıyla istediğiniz duvara veya standlara monte edilerek rahat ve ergonomik bir kullanım alanı sağlar.

4 adet vida ile monte edilen VESA aparatıyla artık masanızın üzerinde de rahat bir kullanım alanı yaratabileceksiniz.

80.000.000:1 ASUS Smart Contrast Ratio

ASUS Smart Contrast Ratio teknolojisi en gerçekçi görüntüleri elde edebilmek için LED arka ışıklandırmanın parlaklığını değiştirerek ekranın kontrastını dinamik olarak değiştiriyor. Bu sayede en parlak beyaz ve en derin siyahlar elde ediliyor.

Full HD 1080p Desteği

Full HD 1080p (1920 x 1080) çözünürlük ile rengarenk bir dünyaya adım atın.

Splendid™ Video Intelligence Teknolojisi

Splendid™ Video Intelligence Teknolojisi, kullanıcının o anda yaptığı işlemin doğasını otomatik olarak analiz ederek ekranı en uygun renk ve görüntüyü sağlayacak şekilde ayarlayan bir renk motoru üzerine inşa edilmiştir. Tek tuş ile altı farklı video modu (Manzara, Sinema, Oyun, Gece Görüşü, sRGB ve Standart) seçilebilir.

Oyuncu Dostu Tasarım

Tüm ASUS monitörlerde olduğu gibi VG248QE de ergonomik bir tasarıma sahip. Kullanıcılar ekranı öne arkaya yatırabilir, kendi ekseni etrafında döndürebilir, dik konuma getirebilir ve yüksekliği ayarlayabilirler.

ASUS her zaman tasarımlarını kullanıcıların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak yapar. VG248QE, ASUS’a özgü GamePlus(patent bekleniyor) özelliği ile ekrana hedef ve zaman sayacı koymayı mümkün kılıyor. Oyuncular dört farklı hedef seçeneğinden birini tercih edebilir, özellikle gerçek zamanlı strateji oyunlarında önemli olan zamanı da zaman sayacından takip edebilirler. Bu iki araç da oyuncuların yeteneklerini artırmasını sağlıyor.

Stereo Hoparlörler ve Geniş Bağlantı Seçenekleri ile Eğlence

DisplayPort ve Dual-Link DVI üzerinden NVIDIA 3D Vision 2 ile uyumlu olan VG248QE etkileyici üç boyutlu oyun deneyimi sunuyor. DisplayPort, HDMI ve Dual-Link DVI-D girişleri ürünün Blu-ray oynatıcılardan oyun konsollarına kadar çok farklı cihazlarla beraber kullanılabilmesini sağlıyor. 2W’lık stereo hoparlörler de ev eğlence deneyiminizi daha da etkileyici hale getiriyor.

Benzersiz 3D Etkisi

VG248QE, NVIDIA 3D Vision® 2 * kitiyle uyumludur. NVIDIA 3D Vision 2 gözlük teknolojisi sizi yeni bir boyuta taşıyarak tüm oyun keyfinizi 3D dünyasına taşıyor. Ayrıca NVIDIA 3D LightBoost teknolojisi sayesinde 3D modundayken fazladan güç sarfiyatı yapmadan önceki nesle göre iki kat daha parlak görüntüler elde edilebiliyor.

 

temmuz temmuz (12505)
6 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol