Samsung Galaxy S4'ün şarjı çok çabuk bitiyor, şarj süresini nasıl uzatabilirim?

0

Samsung Galaxy S4 telefonumun şarj süresi oldukça azaldı. Telefonumun şarjı 3 saat sonra bitiyor. Telefonumu ilk aldığım zamanlarda böyle bir problem yoktu. Son zamanlarda batarya ömrü oldukça azaldı. Şarjımın daha çok gitmesi için neler yapabilirim? 

Samsung Galaxy S4 telefonumun şarj süresini nasıl uzatabilirim?

Samsung Galaxy S4 batarya ömrü nasıl uzatılır? 

Samsung Galaxy S4 şarjı az gidiyor, ne yapabilirim?

brsozl brsozl (1961)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Akıllı telefonların birer pil canavarı olduğunu, şarjın çabuk bitmesinin telefonların en büyük sıkıntısı olduğunu artık bilmeyen kalmadı. O kocaman parlak ekranlar, her geçen gün daha da gelişen işlemciler ve RAM; telefonun pil kapasitesi artsa bile şarj süresinin uzamasına engel oluyor. 

    Artık akıllı telefonlarımız herşeyimiz oldu. Gideceğimiz yer için trafik durumunu kontrol ediyoruz veya adres almak için haritalara başvuruyoruz. Maillere bakıp, gündemdeki gelişmelere takip ediyoruz. Tüm bu işlemleri akıllı telefonumuzda yaparken şarjın çok kısa sürede bitmesi sinir bozucu olabiliyor.

    Peki Samsung Galaxy S4 akıllı telefonun şarjı nasıl daha uzun gider? Rehberimizde adım adım anlatıyoruz.

    Samsung Galaxy S4 telefonunuzun pil ömrünü arttırmak için yöntemler mevcut. Samsung Galaxy S4 akıllı telefonunuzun şarj süresinden memnun değilseniz aşağıdaki adımları izleyerek Samsung Galaxy S4 cihazınızın şarj süresini ve batarya ömrünü arttırabilirsiniz.

    Samsung Galaxy S4'ün şarjı çok çabuk bitiyor, şarj süresini nasıl uzatabilirim?

    1. Ekran parlaklığınızı kısın
    Akla gelen ilk yöntemlerden biri ekran parlaklığını kısmak. Telefonunuzun otomatik parlaklık ayarını kullanmayın. Otomatik belirlenen parlaklık genellikle ihtiyacınız olandan daha fazlasıdır. Android telefonun ekran parlaklığını bulunduğunuz ortama göre azaltmak ve genel olarak düşük ayarda kullanmak telefonun batarya ömrünü tahmin edilenden daha fazla etkileyecektir. Özellikle kapalı mekanlarda ve akşamları ekran parlaklığını kısmak etkili bir yöntemdir.

    samsung-galaxy-s4-sarj-suresi-uzatma-1

     

    2. Orjinal şarj aleti ve batarya kullanın
    Orjinal şarj aleti veya batarya kullanmamak elbette pil ömrünü azaltacaktır. Özellikle yan sanayi şarj aletlerinde koruma devresi bulunmadığından bataryanın hatta telefonun zarar görmesi kaçınılmazdır. Orjinal şarj aletleri bataryayı güvenli şekilde doldurur ve size daha uzun bir batarya ömrü sunar. Aynı zamanda orjinal şarj aleti ile doldurduğunuz batarya, yan sanayi şarj aleti ile doldurduğunuz bataryadan daha fazla pil ömrü sağlar. Bütün bu nedenlerle batarya kullanım süresi ve pil ömrü için orjinal şarj aleti ve batarya kullanılmalıdır.

    samsung-galaxy-s4-pil-sarj-suresini-uzatma-2

    3. Kullanmadığınız servisleri kapatın
    Wifi, Bluetooth, GPS gibi özellikleri açık tutmak büyük miktarda enerji tüketir. Bu hizmetler düzenli olarak arka planda çalışırlar. Örneğin; GPS uyduları veya kablosuz ağlar gibi. Bu durum da telefonun şarj ömrünü kısaltır. Bütün bu nedenlerle kullanılmadığı zamanlarda kapatılmalı veya yalnızca ihtiyaç olduğunda açılmalıdır. İhtiyaç olmadığı zamanlarda bu hizmetleri kapatmak batarya ömrüne büyük katkı sağlayacaktır.

     samsung-galaxy-s4-sarj-suresi-uzatma-3

    4. Koyu renkli temalar kullanın
    Eğer telefonunuzda AMOLED ekran paneli kullanılıyorsa ( Samsung marka cihazlarda genellikle AMOLED ekran paneli kullanılır) mutlaka koyu renkli, hatta mümkünse tamamen siyah bir arka plan kullanın, zira AMOLED ekranlar sadece renkli pikselleri aydınlatmak için güç harcarlar. Siyah pikseller aydınlatılmadığı için, pil tüketimi de buna orantılı olarak azalır.

    samsung-galaxy-s4-sarj-suresi-uzatma-4

    5. Uygulamalarınızı güncel tutun
    Geliştiricilerin uygulamalarını güncellemelerinin sebeplerinden biri de uygulamanın telefonunuzla daha iyi iletişime geçmesini sağlamaktır. Uygulama geliştiricilerin sağlamış olduğu güncellemelerin yapılması, uygulamayı daha optimize hale getirebilir. Bu sayede kullanmış olduğunuz uygulamalar cihaza daha az yük olur ve pil performansının artmasını sağlar. Dolayısıyla geliştirici uygulamanın pil harcamasını azaltan bir ilave yapmışsa, bunu uygulamayı güncelleyerek siz de alabilir ve pilden tasarruf edebilirsiniz.

    samsung-galaxy-s4-sarj-suresi-uzatma-5

    6. Güç tasarruf modunu kullanın 
    Samsung Galaxy S4 telefonunuzun özelliklerinden biri olan güç tasarruf modunu kullanarak şarj süresini uzatabilirsiniz. Fakat güç tasarruf modunun çalışma mantığı telefonuzun belirli özelliklerini kısmak olduğu için sürekli olarak açık kalmasının performansı olumsuz etkileyeceğini unutmamalısınız. Güç tasarruf modunu şarjın düşük seviyelerde olduğu zamanlarda kullanmanız daha etkili olacaktır.

    samsung-galaxy-s4-sarj-suresi-uzatma-6

    7. Kullanmadığınız uygulamaları kaldırın
    Samsung Galaxy S4 telefonunuzda kullanmadığınız uygulamaları kaldırarak pil performansını arttıraibilirsiniz. Android işletim sisteminde arkaplanda uygulamaların devamlı çalışıyor olması kullanıcı deneyimi açısından güzel özellikler getirse de kullanmadığınız uygulamaların arkaplanda cihaza gereksiz yere yük bindiriyor olması pil performansınızı ciddi anlamda olumsuz etkiliyor.

    samsung-galaxy-s4-sarj-suresi-uzatma-7

    8. Saf Android sürümlerini kullanmaya çalışın
    Samsung Galaxy S4 Samsung'un TouchWiz arayüzünü kullanan bir cihaz. TouchWiz arayüzü oldukça ağır çalışan bir arayüz olmasıyla biliniyor. Görsel efektlerin fazla oluşu ve standart Android arayüzünü oldukça fazla özelleştirmelerinden dolayı cihaza daha fazla yük olarak hem performans hem de şarj süresini olumsuz etkiliyor. Cihanızda Cyanogenmod gibi saf Androide yakın ROM'lar kurmanız daha fazla performans ve daha fazla şarj süresi almanızı sağlayabilir.
    samsung-galaxy-s4-sarj-suresi-uzatma-8

    brsozl brsozl (1961)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol