Samsung Laptop Batarya Sorunu

0

Laptop Markası : Samsung NP350E7C

Batarya Markası : Samsung AA-PB9NC6B

Sürüm : Windows 8

Merhaba Arkadaşlar Yukarda belirttiyim model bir laptobum ve bu laptopa ait bu model bir bataryam var,

Sorunum Şu Şekilde;

1- Laptobum ilk başlarda Şarjda değilken %40'larda kapanıyordu yani sarjı %100 doldursam bile pirize takılı kullanmadan %40 'a Düştüğünde Pc Tak Die Kapanıyordu.Sonra Bu Sorun Düzeltmek İçin Pc Mi Biosdan Battery Calibration İle kalibre etmeye çalıtım sarjım %100'de iken tabiki fişi çıkardıgım için kalibre şarjı %40'a getirdiği anda pc tak gitti ve kalibrasyon yarıda kaldı tamam dedim pc yi acıyım dedim pc yi açtım bi baktım sarj %90 Kullanılabilir (prize takılı,dolmuyor) da kalmış sabaha kadar sarjda bıraktım bu böyle kaldı şimdi fişi ne zaman çıkarsam pc tak gidiyor ve fişsizde açılmıyor.

Benim Sorum Şu : Aceba Fişe takılı bir şekilde Kalibrasyon İşlemini Gerçekleştirebilirmiyim. veya bu işlemi ne tür bir yolla çözebilir. garantiye gönderme imkanım yok. 

 

revancoder revancoder (3)
9 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Büyük ihtimalle batarya bozulmuş veya ömrünü tamamlamış. Bunu aynı marka/model laptop bulabilirsen eğer, onun bataryasını kendi laptop'una takarak (veya tersini yaparak) kontrol edebilirsin.

    Laptop üreticileri genelde bataryalar için -laptop'un kendisinden farklı olarak- 6 Ay garanti süresi veriyorlar. Bu süre aşılırsa yeni batarya temin etmek maalesef parasını ödeyerek olabiliyor. 

    temmuz temmuz (12505)
    9 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol