Samsung Magician yazılımındaki Rapid Mode özelliği nedir?

0

İntel Core İ3-4160 CPU @ 3.6 GHZ ve 4GB Ram özellikli bilgisayarımda Win 10 Pro işletim sisteminin yüklü olduğu Samsung 850 EVO SSD var. Bilgisayarımın hızından memnunum ama Magician yazılımında Rapid Mode özelliği var. Bu hususla alakalı internetten tatmin edici bir yanıt alamadım. Sadece SSD nin performansını yükselttiğini ve sürekli kullanımda bazı durumlarda (bilgisayar açıkken elektrik kesilmesi gibi) SSD nin zarar göreceğini öğrendim. Bilgisayarımı Rapid mode' da kullanırsam  artı performans kazanır mıyım yoksa sürekli kullanmak zararlı mıdır?

matrix matrix (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Magician software SSD birimleri yönetmeniz için basit bir arayüz sunan bir program. Magician software ile Firmware güncellemlerinden haberdar olabilirsin.
    SSD performans testi yapabilirsin, SSD üzerinden güvenli silme işlemi yapabilirsin, veri güvenliği sağlayabilirsin. Bunun gibi pek çok özelliği olan bir program.

    Rapid Mod ise akıllı DRAM önbelleklemesi ile yazma ve okuma işlemlerinde 2 katı daha hızlı performans sağlar.
    Rapid modu kullanabilmek için Windows 7 ve yukarı bir işletim sistemi, en az 2GB RAM ve Samsung SATA arayüzlü SSD gerekir. 

    Rapid mod SSD'ye zarar vermez. Fakat sistem belleğini kullanır. İşlemlerin bir kısmını normal belleğe yazdığı için elektrik kesintisinde veri kaybı olabilir. Senin RAM 4GB'mış. Bu ram milktarı ile kullanmanı önermem.

    alattin alattin (16999)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol