Samsung Monitörün Sağ Alt Köşesinde Kararma Var

0

Arkadaşlar monitörümün sağ alt köşesinde kararma var. İki adet resmini de çektim, telefon ile çektim. SS aldım başta ama nedense oradaki kararma gözükmedi. Ben de telefon ile çektim. 
Olay şimdi şu: Bilgisayarda sıkıntı yok, ekran uyku moduna geçince, ben de uykudan uyandırınca, monitörümün sağ alt köşesinde kararma oluyor. Bilgisayarı yeniden başlatınca ise sorun kalkıyor. Sorun buydu fakat son 1 haftadır 2-3 defa ben bilgisayarda işlem yaparken aniden kararma oldu. Bir kaç kere de bilgisayarı sabah açınca direkt kararma oldu. Yani kararma sıklığı arttı.

Ayrıca benim bu sorun iki-üç aydır vardı. @temmuz adlı kişiye danışmıştım. O bana dönüştürücü kullanma iki tarafta HDMİ ise öyle bağla demişti. Fakat HDMİ ile bağlayınca, görüntü gelmedi..

O konu içinde buraya tıklayınız.

Resim 1 için tıklayınız.

Resim 2 için tıklayınız.

fice00 fice00 (19)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    PC'yi birde HDMI ile televizyona bağla. Eğer televizyonda normal görüntü elde edersen bundan monitörün problemli (arızalı, bozuk) olduğu sonucu çıkar. Ama televizyondada HDMI bağlantısı ile görüntü alınamazsa ekran kartında veya ekran kartı sürücüsünde bir problem olduğu düşünülür.

    Sürücü problemini aşmak zor olmaz, uygun sürücü bulunup yüklenir. Fakat ekran kartı arızası gibi bir donanım problemi yada monitörde bir problem var ise (elektronik arıza gibi) bunlara mutlaka bir teknik servis müdahalesi gerekir.

    Bu problemlere çözüm sağlandığında muhtemelen monitörün sağ alt köşesindeki kararmada ortadan kalkacaktır.

    Edit:

     

     

     

    Web'de biraz dolaştım ve monitörünün özelliklerine bir baktım (Önceki konunda monitör marka ve modelini vermiştin). Orada monitörünün HDCP özellikli / destekli olduğunu gördüm. HDCP, Yüksek Bant Genişlikli Dijital İçerik Koruması anlamına gelir. HDCP'nin amacı, dijital bir muhtevanın genellikle bir HDMI veya DVI bağlantısı yoluyla bir cihazdan televizyonunuza aktarılması sırasında içeriğin telif haklarını korumaktır (Mesela televizyona yada monitöre bağlı bir cihazdan Netflix izlemek için HDCP gerekir.). Monitöründen HDMI bağlantısı alamamanın sebebi buda olabilir. Bu gibi hallerde HDMI çıkışı olan bilgisayarları HD TV'ye (televizyona) ve / veya HDMI özellikli monitörlere bağlamak için, HDCP lisanslı bir hdmi kablo satın alınmalıdır. Yoksa sistem bağlantıya izin vermeyebilir. Önceki konunda ilişkin olan "bilgisayarcının" sana DVI - VGA dönüştürücü vererek monitörünü PC ye bu dönüştürücü ile bağlaman gerektiğini belirtmesinin sebebide bu olabilir (Bu şekilde dijital görüntü analoga çevrilir ve böylece HDCP gereği falan ortadan kalkar).

    Sen yine PC'yi mevcut HDMI kablo ile televizyona bağlarsın ve sonucunu görürsün, burayada yazarsın. Ona göre bir çözüm düşünürüz artık (Belki HDCP özellikli bir HDMI kablosuda temin etmek gerekecektir. Ama şu an için henüz bunu diyemiyoruz. Sonuçlara göre..).

     

    Edit 2:

    Yorumlarda televizyona başarılı ve hatasız HDMI ile bağlantı yapabildiğini yazmışsın.

    Öyleyse bu durumda kullandığın HDMI kablo ile ekran kartının sürücüsü ve donanım olarakta kartın kendisi temize çıktı, onları elemiş olduk. Şimdi monitörde bir elektronik arıza varmı yoksa monitör arabirim ayarları ile alakalı bir problemmi söz konusu, onlara bakmamız gerekiyor.

    Monitör üzerinde ayarlarla alakalı dokunmatik veya fiziksel / mekanik düğmeler, tuşlar olmalı. Bunları kullanarak monitör ekranında ayarlara girmeli ve "Analog" görüntü (yada sinyal) seçmini "Digital" görüntü ("HDMI" olarakta geçebilir ayarlarda) ile değiştirmeli ve bu şekilde HDMI bağlantısıyla monitörü yeniden denemelisin.

     

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Yarın monitörü HDMİ ile televizyona bağlayıp yazacağım. fice00 6 yıl önce
    • Monitörü değil, PC'yi bağlayacaksın. Monitör bağlanmaz televizyona, PC bağlanır (ekran kartından çıkış alınır) ve o çıkıştan görüntü almak için televizyona bağlanır. Yani bu durumda televizyon monitör vazifesi görür, o fonksiyonu sağlar. Özet olarak yapılması gereken şey, monitörden HDMI kablosunu çıkararak televizyona bağlamaktır (diğer uçta PC'nin ekran kartı çıkışına bağlı olmalıdır) @fice00 temmuz 6 yıl önce
    • Eyvallah, yarın yazarım. fice00 6 yıl önce
    • İlginiz, emeğiniz için sağ olun. Zaman ayırdınız.. fice00 6 yıl önce
    • Önemli değil, yeterki probleminin çözümünü sağlayalım. Kolay gelsin @fice00 temmuz 6 yıl önce
    • Hocam şuan televizyondan yazıyorum :D Dediğin gibi, ekran kartımdam çıkan HDMİ ile televizyona HDMİ ile bağladım, yarım saattir sorun yaşamadım. @temmuz fice00 6 yıl önce
    • Hocam şimdi PC'ye geçtim. İlk açışta masa üstü buğulaştı, renk renk oldu. Aha dedim, ekran kartı yandı. Sonra 5 dakika kapadım, fişi çektim. Şimdi açtım, sorun yok. Sayende televizyonumun yazılım güncellemesi varmış, onuda öğrendim. Yapayım onu da :D Yapamazsam hocama sorarım, eyvallah :)) fice00 6 yıl önce
    • Tamam, kolay gelsin @fice00 temmuz 6 yıl önce
    • Edit 2'yede bakarsın @fice00 temmuz 6 yıl önce
    • Hocam SA, kararma sıklığı arttı. 3 kere yeniden başlattım, açılır açılmaz sağ alt köşe kararıyor.. fice00 6 yıl önce
    • HDMI ile bağlanıpta görüntü almaya başlamıştın herhalde öyle değilmi? HDMI bağlantısındada monitör ekranında yine kararmı oluyormu? Ve televizyona bağlandığında nasıldı, oradada (televizyon ekranındada) kararma varmıydı? @fice00 temmuz 6 yıl önce
    • Eğer HDMI bağlantılı monitörde yine kararma oluyorsa ve televizyona bağlıyken televizyon ekranında kararma olmuyorsa monitörün bozulmuş olduğu düşünülür; bir (veya yetkili) teknik servise göstermek gerekir @fice00 temmuz 6 yıl önce
    • Hocam ben HDMİ ile bağlamayı unuttum ya :D Kusura bakmayın, 3 kere başlatınca kararma oldu, siz aklıma geldiniz işte. fice00 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol