Samsung S3 Ekran Arızası Veriyor

0

Merhaba,

Samsung S3 model telefonum açmaya çalıştığımda  1. resimdeki ekran gelmekte bu ekrandan başka menüye geçmemektedir.

Ancak  Ses kısma + orta tuş(home) + Güç tuşuna aynı anda basıyorum Ardından açılan ekrandan Download moduna geçmek için ses açma tuşuna basınca 2. resimdeki Downloading modu geliyor.

Sorun yazılımsalmı yoksa donanımsalmıdır.

 

                                                    Telefonu açmak istediğimde direk bu ekran geliyor,başka işlem yapmıyor.

 

 

 Bataryayı çıkarıp taktıktan sonra  Ses kısma + orta tuş(home) + Güç tuşuna aynı anda basıyorum Ardından açılan ekrandan Download moduna geçmek için ses açma tuşuna basınca aşağıdaki ekran geliyor bu ekrandayken odin proğramı ile rom,pıt,ve yazılım yüklenmiyor.

 

gfbslh gfbslh (20)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    İlk resimden anlaşılan telefonunuz başlatılamıyor ve otomatik olarak Recovery Mod ile açılıyor.Recovery Mod üzerinden çeşitli seçenekler ile telefonunuza Reset atabilirsiniz.Genelde Recovery Mod telefonu reset (sıfırlama) için kullanılır.Recovery Mod üzerinden Wipe Data/Cache denilerek telefonunuzu sıfırlamış olursunuz ve bir sonraki yeniden başlatılmada telefonunuz fabrika ayarlarında açılır.

    Ancak telefonunuzda işletim sistemi bir şekilde zarar gördüyse Recovery Mod üzerinden sıfırlama işleminiz başarısız olabilir.Bu yüzden size önerim şu olacak.Download Mod a geçebildiğinize göre telefonunuza ROM yükleyebilirsiniz.Bu sayede telefonunuza işletim sistemini yeniden yüklemiş olursunuz ve işletim sistemi kaynaklı bir sorun varsa da çözülmüş olur.

    İhtiyacınız olanlar;

    • Odin programı (bilgisayar üzerinden çalıştırılır ve telefona ROM atmak için kullanılır)
    • ROM dosyası (Telefonunuza uyumlu S3 Orjinal ROM dosyasını indirmelisiniz, telefonunuz bolca kullanıldığından çok kolay bir şekilde bulacaksınızdır)
    • Bilgisayarınızın telefonu tanımama ihtimaline karşı Samsung USB Drivers (Sürücüler) dosyası.

    Bu gereksinimlerin ardından telefonunuza ROM yükleyebilirsiniz.isterseniz YouTube üzerinden araştırabilirsiniz.S3 telefon için bolca kaynak çıkacaktır.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Cevap verdiğiniz için teşekkürler hocam, sorum yanlış anlaşıldı sanırım , telefonum ilk açılırken 2. resimdeki gibi ekran gelmektedir ve  hiç bir işlem yapmamaktadır. Bataryayı çıkarıp taktıktan sonra Ses kısma + orta tuş(home) + Güç tuşuna aynı anda basıyorum Ardından açılan ekrandan Download moduna geçmek için ses açma tuşuna basınca resimdeki Downloading modu geliyor.. Bu modda iken usb bağlantısını yapıyorum con 4 olarak görüyor, odin programı ile rom yüklemeye  çalıştım ancak hata veriyor. yeni yazılım dosyası indirip aynı şekilde yüklemeye çalıştım ancak sonuç olumsuz.

       

       

      gfbslh gfbslh (20)
      7 yıl önce cevaplandı

      • Odin ekranından analdığım kadarıyla PID dosyasının da eklenmesi istenmiş.Bazı ROMlarda PID dosyaları varken bazıların olmayabiliyor.YouTune üzerinden örnek bir Odin S3 yükleme videosu izleyerek mümkünse video açıklamasında link verilmiş ise onu kullanın.Ya da videodaki sürümü bulmaya çalışın. ismailsarp 7 yıl önce
      • Pıt dosyasınıda indirip denedim ancak bi süre beklettikten sonra hata veriyor. Donanımsal olabilirmi sizce. gfbslh 7 yıl önce
      • Donanımsal olsa da Telefon üzerinde bunu keşfetmek oldukça zor olacaktır.Örneğin bir bilgisayarın donanımsal sorununu kullanıcı tahmin edebilir ancak telefonda bu biraz daha zor olabilir.Eğer tüm ihtimalleri denediğiniz halde yükleme işlemini başaramadıysanız,teknik servis gibi yerlerden yardım almayı deneyebilirsiniz.Samsung'un yetkili servislerini araştırabilirsiniz. Attığınız resimlerin birinde ekran üzerinde hiçbir anormallik yok ve download mod sorunsuz açılmış.Ancak diğer resimde sanki ekran paneli bozuk gibi bir durum olmuş.ilk resmi atmasaydınız ve sorununuz kesinlikle ekrandır derdim.Ancak ekranda sorun olması durumunda download mode üzerinde de bu anormalliği yaşamanız gerekirdi. ismailsarp 7 yıl önce
      • İlginiz ve tavsiyelerinizden dolayı teşekkürler.Samsung teknik servisine verelim bakalım gfbslh 7 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol