Samsung Yeni Bataryaya Rağmen Pil Sorunu Nasıl Çözülür?

0

Samsung S4 Mini cihazı kullanıyorum custom rom kullanıyorum. (Cyanogenmod 13.0) Cyanogenmod için sarj sıkıntıları yok deniliyordu.

yüklemeden öncede bunun gibi bir sorun vardı bataryayı değiştirdim oda olmadı boştayken %11 kullanmış oyunlarda %1 falan gözüküyor ama sarjı bir oyuna girince 10 dakikada %40 düşüyor

cagataymka cagataymka (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bazı CynogenMod gibi özelleştirilmiş ROM larda batarya sıkıntısının yaşandığını duymuştum.Özelleştirilmiş ROM ların amacı hızlı ve akıcı sistem ancak batarya konusunda sanırım bu kadar yetenekli değiller.Bir önceki telefonum olan S3 Mini ile bende sizin gibi CynogenMod 12 sürümünü (5.1 Lollipop) kullanıyordum ancak telefonda batarya konusunda tutarsızlak yaşamıştım.CynogenMod 12 sayesinde S3 Mini gibi bir telefon iyi performans vermesine rağmen bataryada yüzünden bazı sorunlar vardı. Telefonun kapanmadan %1 şarjla 3-4 saat kadar gittiğini bile gördüm :).

    Size tavsiyem sorun ROM ile ilgili ise yapmanız gereken Stock ROM a dönmek olabilir.Özelleştirilmiş ROM lar batarya yı verimli kullanmıyor olabilirler.

    Eğer özelleştirilmiş ROM ısrarınız varsa Carbon veya OMNI romları da denemenizi tavsiye ederim.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol