Sanal Bellek Miktrarı Kaç Olmalı ?

0

Merhaba , Windows 10 kullanıyorum.

Bilgisayarımda 8 gb ram var ve 1 tb hdd var.

Sanal bellek miktarini kac yapsam uygun olur.

Bazı oyunlarda bellek azaldı hatası alıyorum.

unspoken123 unspoken123 (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Sanal bellek hiçbir zaman RAM gibi performans göstermez.Sadece RAM in yetmediği durumlarda veriler geçiçi olarak HDD yazılmış olacak yani RAM gibi kullanılacak.

    8 GB gibi bir raminiz var aslında kötü sayılmayacak düzeyde.RAM azaldı hatasını almanız aslında pek önemsenmeyecek bir bilgi olabilir.Oyunununuzda bir sorun oluşturmuyorsa bunu göz ardı edebilirsiniz.Ayrıca oyuna girerken Windows tarafından kullanılan RAM miktarını inceleyin, Çünkü 8 GB ram eğer yüksek RAM isteyen bir oyun oynamıyorsanız yeterli gelmesi gerekir.Arka planda RAM tüketen ve oyun esnasında kullanmadığınız programları kapatarak oynamayı deneyin.

    Sanal bellek miktarına gelecek olursak Windows tarafından otomatik olarak atanan belli bir değer olacaktır.Bu değer RAM yetersizliği durumunda devreye girer.Örneğin ben 8 GB ram kullanıyorum ve Windows tarafından otomatik olarak 1600 MB Sanal bellek miktarım var.RAM yetersizliği durumunda artık sanal belleği kullanmaya başlayacağım yüksek ihtimalle.Sizde bu değeri arttırmak isterseniz (ihtiyaç değilse bence arttırmayın);

    • Bilgisayarıma sağ tuş özellikler tıklayın.
    • Ardından sol taraftaki Gelişmiş Sistem Ayarlarına tıklayın.
    • Açılan ekrandan Gelişmiş sekmesine gelin.
    • Sekme altındaki Performans bölümünde Ayarlar seçeneğine tıklayın.
    • Ayarlar ekranında Gelişmiş sekmesine gelin.
    • Şimdi ekranda Altta Sanal bellek yazısını göreceksiniz.Windows tarafından atanmış otomatik değer MB cinsinden görünecektir.Bu yetersiz gelirse Değiştir tıklayarak kendinize göre değeri arttırabilirsiniz.
    ismailsarp ismailsarp (6010)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Battlefield 1 ve Rainbow oynarken basima geliyor cogunlukla arka planda fazla ram kullanan birşey acık degil ve hatayı verince oyundan atıyor. Başlangıç degerine 2000 MB ve En Büyük degerede 4 GB atadım. Umarım sıkıntı çıkmaz. unspoken123 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol