Sanal bellek ne işe yarar ?

0

Sanal bellek ne işe yarar ? windows 10 kullanıyorum haliyle eski bilgisayar olunca yüzde yüz disk sorunu oluşuyor sanal belleği 0 yapmanın bir zararı olur mu ?

ahmet5847 ahmet5847 (92)
4 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    0 Yapsan pek fark olmaz eski bilgisayar ve HDD diyorsun %100 olması normal olabilir belki 5400 RPM Harddiskin bile olabilir.

    Not : Diskini hangi uygulamalar %100 kullanıyor açıklarsan çözüm bulabilirim.

    infinity infinity (402)
    4 yıl önce cevaplandı

    • Tam olarak incelemedim ama oyunlarda çok drop yiyorum pc yeni formatladığım halde ahmet5847 4 yıl önce
    • diskin sebep olacağını düşünmüştüm ahmet5847 4 yıl önce
    • Sistem özelliklerin ney ? @ahmet5847 infinity 4 yıl önce
    • amd athlon x4 640 processor 3.00ghz 4 gb ram 1333 mhz amd radeon hd 4600 1 gb baya eski sistem aslında ama önceden drop yesemde bu kadar performans kaybı yaşamıyordum işlemciye oc yapmıştım onla alakalı olabilir mi ? ahmet5847 4 yıl önce

    0

    Sanal belleği sana şöyle anlatayım: Bilgisayarında örneğin 4GB bellek var. Windows işlem yapıyor ve 4GB belleğin tamamını kullanıyor ve daha fazla belleğe ihtiyacı var. İşte  bu durumda sabitdiskin (HDD,SSD) üzerinde bir dosya oluşturuyor. Bu dosyayı bellek, RAM gibi kullanıyor. 

    Sanal bellek sadece ihtiyaç olduğunda kullanılır. Elbette sabitdisk bir RAM kadar hızlı değildir. Bu sebepten sanal bellek yavaş kalır. Sanal belleği 0 yapmanı önermem. Zaten Windows'un ihtiyacı yoksa sanal bellek kullanmaz. İhtiyacı olduğunda sanal belleği kullanır. Bu da diskin çok çalışmasına sebep olur.

    Sanal bellek yönetimi Windows tarafından otomatik yapılır. Bu sebepten hiç değiştirmeni önermem. Eğer sanal belleği 0 yaparsan başka sorunlar çıkmaya başlar.

    alattin alattin (16999)
    4 yıl önce cevaplandı

    • Diyelim ki bi an oldu ve sanal bellek kullanılıyor oyunlarda drop yer miyim ? ahmet5847 4 yıl önce
    • @ahmet5847 evet yiyebilirsin. Aslında Sanal bellek faydalıdır ama bir yandan da bilgisayarının RAMinin yetersiz olduğunu gösterir. ve bilgisayarı yavaşlatır. alattin 4 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol