Sanal sunucunun hızını arttırma?

0

Merhabalar, Sanal sunucu üzerinde bir asp.net uygulamamız bulunmakta fakat sistem istediğimiz kadar hızlı çalışmıyor. Natro dan aldığımız sunucuda 2 CPU , 1 GB Ram ve 20 GB Hard Disk bulunmakta. Sistemi hızlandırmak için hangisini arttırmak ilk planda işe yarar.

enoua enoua (108)
9 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Öncelikle bellek artışı faydalı olabilir. Fakat sanal sunucunuzda çalışan uygulamaların bellek kullanım oranlarını dikkate alarak bunu yapın. Eğer bellek kullanım oranı %50'nin altında ise bellek arttırmak bir işe yaramayacaktır.

    Fakat sistemle ilgili bir arttırıme gitmeden önce gerçekten buna ihtiyacınız var mı kontrol etmelisiniz.

    Yavaşlığın  kaynağını bulmanızda fayda var. Aksi takdirde verdiiniz konfigurasyon temel bir web uygulamasıiçin yeterlidir.

    Sanal sunucu yavaş çalışıyor derken, sunucuya eriştiğinizde mi işlemlere geç tepki veriyor?

    Yoksa sanal sunucu üzerinde çalıştırdığınız web tabanlı uygulama mı yavaş çalışıyor?

    İşlemci kullanım oranı ne durumda?

    Eğer sunucya eriştğinizde (RDP veya başka bir protokol) ile ekran goruntuleri yavaş geliyorsa, ağ bağlantısı ve hızı ile ilgili bir sorun olabilir.  Sunucudan download ve upload işlemi yaparak sunucu bağlantı hızını kontrol edebilirsiniz.

     

    alattin alattin (16984)
    9 yıl önce cevaplandı

    • İşlemci kullanım oranı genelde 10% 20% arası değişirken RAM çoğu zaman 70% leri buluyor. Zaten yaptığım sistem ağırlıklı olarak SQL kullanan dinamik bir yapı olduğundan sürekli sorgu gerekiyor. Bu da RAM i kasıyor. RAM yükseltmeyi planlıyordum fakat yine de birilerine danışmak iyi gelecektir diye düşündüm. Sunucuya bağlanırken (RDP) hiç bir sıkıntı yok enoua 9 yıl önce
    • O zaman yapmanız gereken kodları ve özellikle SQL sorgularını optimize etmek. Performans açısından SP (Stored Procedure) kullanabilirsiniz. alattin 9 yıl önce

    0

    2cpu olarak yazmışsınız yalnız cpu kullanım hakkınız kaç mhz bu konuda oldukça önem taşımaktadır. Ayrıca işlemci modeli de önemlidir. 

    mkardogan mkardogan (1)
    9 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol