Sarı Kilitli Dosyaları açamıyorum ?

0

Bilgisayarım çöktü, hard diski başka bir bilgisayara bağladım. Yedek kısmındaki  dosyalara ulaştım fakat dosyaların bazıları kilitli gözüküyor. Dosyaları nasıl açabilirim ?

sibermedia sibermedia (23)
4 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    1

    Aşağıdaki yöntemler işinize yaramazsa malesef dosyaları geri getiremeyebilirsiniz.

    • Şifreli örnek dosyanın bir tanesinde sağ tuş özellikler'e tıklayın ve açılan yerden Gelişmiş'e tıklayın ve veriyi kurtarmak için şifrele özelliğini seçili olmayan hale getirin.Sonra tekrar dosyaları açmayı deneyin
    • İkinci denemede ise yine şifreli örnek bir klasör bulun ve sağ tuş özellikler e tıklayın.Açılan yerden Güvenlik sekmesine gelin ve ardından Gelişmiş e tıklayın. Ardından dosyanın sahiplik ve yetkilerini şuanda olduğunuz bilgisayara verin. Bu şekilde de çalışmazsa dosyalarınızı orjinal bilgisayarınıza geri takıp bir şekilde şifreyi kaldırmayı denemeniz gerekecek.

     

    Sarı kilit bilgisayarın kendi şifreleme algoritmasını kullanarak şifrelediği dosyaları ifade ediyor. Daha önce kullandığınız bilgisayarda veriyi korumak için içeriği şifreleme özelliği açık bırakılmış veya bir şekilde açılmış görünüyor. Bu da daha önce kullandığınız dosyaların sadece o biligsayara özel ve o bilgisayar tarafından kullanılabilir olarak dosyaları şifrelemiş. Bunun çözümü malesef olmayabilir. Dosyalarınız şifreli ve şifreleme yapılan ilk bilgisayara takılarak (format atılmadıysa) dosya şifrelerinin kaldırılması gerekir. Aksi halde dosyalarını geri getirmeniz namümkün görünüyor.

      ismailsarp ismailsarp (6010)
      4 yıl önce cevaplandı

        0

        Sağ tıkla dosyaya özellikler, gelişmiş "veriyi korumak için şifrele" tikini kaldır.

        hydra hydra (3800)
        4 yıl önce cevaplandı

          0

          Yedek dosyasını başka bir bilgisayarda açmak istediğim de bu seçenek pasif gözüküyor. Bozulan bilgisayarım dosyalar üzerinde bir tür yetkili sanki 

          sibermedia sibermedia (23)
          4 yıl önce cevaplandı

            üyelik gerektirir

            Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

            Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
            uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol