SATA 1, SATA 2 ve SATA 3 arasında ne fark var?

0

SATA 1 kaç MB okuma / yazma hızı verir?

SATA 2 ile kaç MB okuma / yazma hızı alabilirim?

SATA 3 ile ne kadar veri okuma ve yazma hızı alabilirim?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    SATA 1, SATA 2 ve SATA 3 bağlantı arabirimlerinin veri okuma / yazma hızı açısından aralarında ciddi farklar vardır. Bu çözümde farklardan bahsetmek istiyorum.

    SATA 1, SATA 2 ve SATA 3 arasındaki fark nedir?

    SATA 1:

    Resmi olarak SATA 1.5 GB/s olarak bilinir. SATA 1 arabiriminin maksimum veri okuma / yazma hızı 150 MB'a kadar çıkabilir.

    SATA 2:

    Resmi olarak SATA 3 GB/s olarak adlandırılır. SATA 2 arabirimi sayesinde erişebileceğiniz maksimum okuma / yazma hızı 300 MB'a kadardır.

    SATA 3:

    Resmi olarak SATA 6 GB/s olarak da biliniyor. SATA 3 arabirimi sayesinde maksimum 600 MB'a kadar okuma / yazma hızına erişebilirsiniz.

    Tabii yukarıdaki veriler teorik veriler. Kullanıcıya daha az yansıma ihtimali çok yüksektir. Bir de yukarıdaki hızlara ulaşabilmeniz için bunu destekleyen donanımlara ihtiyacınız vardır. Örneğin SATA 3 arabirimini destekleyen bir SSD'nin hakkını verebilmesi için anakartınızın da SATA 3 bağlantı portunu desteklemesi gerekir.

    Örnek: SATA 6 GB/s (SATA 3) destekleyen bir SSD'yi, yine SATA 6 GB/s bağlantı portuna sahip olan bir bilgisayara taktığınızda ortalama 550 MB/s'e kadar okuma / yazma hızına erişebilirsiniz.

    Ancak SATA 3 destekleyen bir SSD'yi, SATA 2 bağlantı portuna sahip olan bir bilgisayara takarsanız alacağınız okuma / yazma hızı 280 MB/s oranında takılı kalır.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol