"Scanning and repairing drive d" hatası

0

Merhaba dün laptopum yere düştü ekranı titredi küçük küçük karelere dönüşüp titredi ve çok tiz bir ses çıkardı bende hemen başlat düğmesine basılı tutup kapattım. Sonra bari fan temizliği yapayım dedim fanı açtım temizleyip geri taktım ve açılırken "Scanning and repairing drive d" hatası verdi. Beklemedim açtım ve PC çok kasıyordu. Metin2 adında bir oyunu açtığımda yüklendiği gibi kapanıyordu client. Hard Disk yerinden çıktı diye düşünüp Hard Diski çıkardım ve tekrar taktım ama düzelmedi. Hatta daha çok kasmaya başladı. Sonra bilgisayarı resetleyip "Scanning and repairing drive d" uyarısına onay verdim ve uyudum. Aradan 8-9 saat geçti uyandım ve %3 tamamlanmıştı. Daha sonra bende iptal ettim. Bilgisayarı açıp cmd'ye girdim ve "chkdsk /r /f" yazdım. Şimdi tarıyor 3-4 saatte %6 oldu. Daha 999 saat var diye gösteriyor. Ayrıca "file record segment #### is unreadable" yazıyor arada. Ne olmuş olabilir? Hard Diski değiştirmem mi lazım?

tufannnnn tufannnnn (3)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    PC'yi ve/veya sabit diski bozabilmek için maşallah her şeyi yapmışsın, bu hususta hiçbir eksik-noksan kalmamış.

    Scandisk'in tamalanması için bir süre daha (bir-iki saat gibi.. belirttiğin %6 aniden %100'e çıkabilir ve disk denetlemesi tamamlanabilir) sabretmelisin.

    Çözüm olmazsa veya başka ifadeyle disk problemi düzeltilemezse bu tamirat için HDD Regenerator (tıkla) programı bootable sürümünü deneyebilirsin (Bootable bir medyaya yüklenir ve PC açılışında disk taraması gerçekleşir).

    HDD Regenerator ilede bir çözüm sağlanamazsa sabit disk bir yenisiyle değiştirilir.

    Tecrübe olsun, ders olsun ve geçmiş olsun.

    Edit:

    PC'yi düşürmen belki bir kazaydı ama herhalde dikkatsizlikte vardı. Daha sonra normal yolu kullanmayarak telaşeyle güç düğmesinden zorlayıp kapatmak ile hatalar zincirini başlatmış oldun. Daha sonra ne olduğuna bile bakmadan, anlamadan PC'yi açtın temizlik yaptın, çokmu acil ihtiyaçtı bu da araya soktun bu temizlik işini. Daha sonra sistem ihtiyaç duyarak otomatik disk denetlemesi başlatıyor ama sen buna sabır göstermeyerek disk denetlemesini sonlandırıp PC'yi açıyor ve birşeylerin normal gitmediğini görüp anladığın halde oyunlar oynamayı zorluyorsun. Çokmu gerekliydi ve o kadar acilmiydi o oyunları hemen, problemlerin düzeltilmesine gerek görmeden oynamak?! Ve daha sonra hatalar yanlışlar dizisi devam ediyor. Hiç ders almamış hiç rasyonel hareket etmemişsin. Dilerim ortaya çıkan bu gelişme sana bir ders olmuştur ve bir daha benzer hata ve yanlışlara düşmezsin. Tekrar geçmiş olsun.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Yüklenirken bir anda PC kapanıp Reboot and Select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press any key  hatası vermeye başladı. Harddiski hiç görmüyor sanırım çıkardım taktım birkaç kez ama hala aynı hiç açılmıyor PC. Artık değiştirmek farz oldu herhalde

      tufannnnn tufannnnn (3)
      6 yıl önce cevaplandı

      • Maalesef öyle olmuş görülüyor, geçmiş olsun vede ders olsun. temmuz 6 yıl önce
      • Mesajımın altına yeniden bakarsın. temmuz 6 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol