Scratch öğrenebileceğim bir kaynak var mı?

0

Merhaba,

Bilişim Teknolojileri'nden proje ödevi aldım. Ben scracth dışında başka bir şeyler bekliyordum açıkçası. Ancak scratch projesi yapmam isteniyor. Scratch okulda öğretiyorlar ancak çok yavaş ilerliyoruz, şuana kadar öğrendiklerimden hiçbirşey anlamadım diyebiliriz. Scratch'i öğrenebileceğim güzel bir kaynak var mı?

@alattin

toprak34 toprak34 (2026)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    scratch üzerinden algoritma mantığını öğretmeyi amaçlıyorlarsa anlaman biraz daha güç olabilir ilk önce algoritma nedir onları tamamen öğrenmelisin sonra scratch ile denemeler yaparsın scratch öğrenmek için emrah yüksel'in udemy üzerinde yayınladığı kursu satın alabilirsin çok samimi bir kurs sadece 8 saat dersle scratch öğrenebilirisin ama para vermek istemiyorsan youtubeda onlarca scratch eğitim videoları var onları izleyerek öğrenebilirsin benim önerim algoritmayı çözmeden direk scratch kullanmaman eğer algoritma mantığını biliyorsan scratch öğrenmen senin için çoçuk oyuncağı haline gelir zaten scratch en basit mantıkla çalışan bi program 

    umuttt umuttt (207)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Scratch konusunda pek bilgili değilim. Açıkcası @umutt yapabileceklerini yazmış. Google üzerinde Scratch diye arattığında veya "Scratch dersleri" şeklinde arattığında Türkçe kaynaklara erilmek mümkün. 

      Eğer ingilizce istersen https://scratch.mit.edu/ adresinde videolar ve diğer kaynaklar mevcut.

      alattin alattin (16999)
      6 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol