Script error hatasının çözümü nedir?

0

Windows 7 bilgisayar ilk açıldığında masaüstünde Script Error - An Error has occurred in the script on this page  Error: Script Error URL: https://cdn.optimizely.com/js/23232323.js hatası çıkıyor.

Bilgisayarı yeniden başlattığımda tekrar geliyor. Script error hatasının çözümü nedir?

hakan hakan (15424)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Script error hatasının çözümü nedir?

    Bilgisayar ilk açıldığında ekrana Script error yazısı geliyorsa bunun anlamı bilgisayarda yüklü bir yazılım uzak bir sunucudan kod çalıştırmayı deniyor fakat başarısız oluyor demektir.

    Genelde bu durum bilgisayara istenmeyen yazılımlar yüklendiğinde, reklam yazılımları yüklendiğinde ortaya çıkar.  Reklam yazılımları sizlere reklam göstererek yaratıcısına para kazandırmayı hedefleyen uygulamalardır.

    Çözüm olarak bilgisayardaki bu tür zararlı yazılımlardan kurtulmanız gerekir.  Bunun için Malwarebytes gibi bir güvenlik aracından yararlanabilirsiniz. Buradan Malwarebytes'i indirin ve bilgisayarı taratın: Malwarebytes nedir? Malwarebytes nasıl kullanılır?

    Tarama sonucunda Malwarebytes bilgisayardaki reklam yazılımlarını bulup temizleyecektir

    Script error ne demek?

    Script error, komut dosyası hatası demektir. Komut dosyaları yani scriptler içinde çeşitli yazılım kodlarının olduğu küçük dosyalardır. Script dosyaları genelde reklam yazılımları tarafından da bol bol kullanılır. Yukarıdaki örnekte reklam yazılımı uzak bir sunucudan yani şu adresten https://cdn.optimizely.com/ adı 23232323.js olan bir script dosyası indirmey çalışıyor. Fakat script dosyası içindeki bazı hatalardan dolayı hata veriyor ve ekrana reklam gelmiyor.

    hakan hakan (15424)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol