SD kart şifresi çözme

0

Merhaba. Ben 4.5 ay önce sd kartı yanlışlıkla şifreledim.şifrelediğimi unuttum tabi. 2 gün önce ise telefonumu sıfırladım sd kartı takınca şifreyi çözmek için eski telefonunuza takın diyor bu kullandıgım tlfonla yapmıştım halbuki nasıl düzelicek içinde tonlarca gerekli resim ve belgelerim war ?

esma27nur esma27nur (1)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Ben de çoğu zaman bu dertten müzdarip oldum ama bir türlü çözemedim. Telefonunuzu sıfırlayınca yeni bir cihaz gibi olduğu için size eski telefona tak diye hata veriyor.

    Herhalde bunun bir çözümü yok. SD kart bilindik bir marka ise o markanın servisiyle iletişime geçin diyeceğim ama ne kadar yardımcı olurlar bilemiyorum.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Peki bn şifrelediğimde android sürümü yüksekti o sürüme geri geldiğinde olur mu bilginiz var mı? esma27nur 5 yıl önce
    • Tam olarak bilgim yok ama zannetmiyorum açıkçası @esma27nur omercik 5 yıl önce

    0

    Eğer telefon değiştirilmişse veya şifreli sd kartın şifresi çözülmeden telefon sıfırlanmışsa  SD kart üzerindeki verilerin şifresi çözülemez.

    Micro SD karta ilave güvenlik sağlamak için bazı telefon üreticileri SD kartın içindeki verilerin şifrelenerek saklanmasına olanak tanır. Bu şifreleme o anki telefonun mevcut durumundan üretilen anahtarlar ile şifrelelenir. Micro Sd kart başka telefona takılırsa veya telefon sıfırlanırsa Micro SD kart üzerindeki veriler açılamaz.

    Daha eski telefon modellerinde SD kart şifresini kaldırmak mümkün oluyordu. Fakat günümüzde Sd kart içindeki şifreli dosyaların şifresini açmak mümkün değil.

    SD kartı tekrar kullanmak için formatlamak yeterli olur ama şifreli dosyaları çözmek mümkün olmaz. Telefonu sıfırladıktan ya da Micro SD kartı başka telefona taktığınızsa şifreler açılabiliyorsa şifrelenenin bir anlamı kalmaz zaten. 

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Peki bn şifrelediğimde android sürümü yüksekti o sürüme geri geldiğinde olur mu bilginiz var mı? esma27nur 5 yıl önce
    • @esma27nur telefonu sıfırlamışsınız. Artık eski sürüme dönseniz de geri alamazsınız. Telefonu sıfırladığınız an şifreli sd kartı açmak mümkün olmuyor. murat 5 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol