SD kartıma format atamıyorum

0

Elimde 8 GB samsung SD kart mevcut. Birkaç aylık. Ne mobilde ne pcde format, silme, biçimlendirme işlemi yapamıyorum. Bilinen tüm yöntemleri denedim. Hatta telefonum rootlu şu anda. Tüm içeriği siliyorum, sadece Android.secure dosyası kalıyor. Bu dosyaya silme izni yok diyor. Kartımı atmak istemiyorum. Öneri ve çözümleri bekliyorum. Teşekkür ederim.

siuahinci61 siuahinci61 (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Öncelikle elinizdeki kartın SD (micros sd yani küçük değil) olmayan bir versiyon ise kenarında bir çentik bulunabilir.Bu çentik kartın silinip silinemeyeceğine karar verecektir.Aşağıdaki resimde çentik örneğini görebilirsiniz. (Kilit simgesi olana getirilirse yazmaya karşı korumalı olur)

     

    Diskinizi normal koşullarda (bilgisayar ve telefon) üzerinden biçimlendirmesi yapamadıysanız diskpart ile biçimlendirme deneyebilirsiniz.

    • Başlata gelin ve çalıştır yazın çıkan çalıştır uygulamasını başlatın (Kısayol tuşu Windows+R)
    • çalıştır ekranına cmd yazın ve enter e basın.
    • cmd ekranında iken diskpart yazın ve enter e basın.
    • list disk yazın ve enter e basın.
    • Bilgisayarınıza takılı tüm diskler görünecektir (harddisk, sd kart, usb flash disk gibi)
    • Bilgisayara taktığınız SD kartın hangi sırada olduğunu bulun (boyutundan anlayabilirsiniz).Sıra numarasını bulduktan sonra select disk X  (X=sıra numarası) yazın ve enter e basın.
    • istediğiniz disk seçili olacaktır.clean yazın ve enter e basın.
    • create partition primary yazın ve enter e basın.
    • format fs=fat32 quick yazın ve enter e basın.

    herhangi bir sorun olmaması durumunda kartınız bilgisyarınızda sıfırlanmış olarak gözükecetir.

     

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      bu tarz yöntemlerin hepsini denediğimi yazmıştım. maalesef hiçbiri işe yaramadı.. kayıt defteri, komut istemi yöneticisi, aydıt yöneticisi vb hiçbir yöntem başarılı olmadı. kart okuyucu ile, telefon ile, mp3 player ile bile denedim. hiçbir yol bulamadım. sırf sd kart yüzünden telefona root attım. rootlu uygulamalar da çare olmadı. android_secure dosyasını da silemiyorum bir türlü.

      siuahinci61 siuahinci61 (1)
      6 yıl önce cevaplandı

        0

        Bilinen her yolu denedim diyorsun ama her bir kişinin bildiği yollar farklı olabilir. Böyle olunca da bu denedim dediğin yolları açıklıkla yazmaliydin. Sana yardımcı olmak için @ismailsarp bircok şey yazıyor, bir emek harcıyor ama sen buna karşılık "geç onları" manasına gelecek (subjektif niyetin farklı olabilir ama tam olarak böyle) bir karşı mesaj yazıyorsun.

        Ben şimdi sana virüs taraması yaptınmı, gizli dosyaları görünür hale getirerek baktınmı, silinemedigini belirttiğin dosyanın -sag tuş menusunden- özelliklerine girerek oradaki izinlere baktınmı ve bu izinleri degistirmek için bir teşebbüste bulundunmu vb gibi birçok şeyimi sormalıyım? Ya boşa soruyorsam? Öyle ya sen herşeyi zaten yapmışsın. Zira bunlarda bilinenlerden.. Eğer ben biliyorsam baska birileride biliyor olmali. Demek oluyorki bilinmeyenler değil bunlarda.

        Ayrıca bilinen birçok şey yapıldığı halde eğer bir sonuç alınamıyorsa o hafıza kartı kırılıp atılır ve yenisi alınır. 

        Daha dikkatli ve hassas olmalı, bundan sonrada benzer durumlarda "bilinenleri" yada "her şeyi" şeklinde değilde "bildiklerimi" gibi ifadeler kullanmalısın. Ayrıca o bildiğin ve yaptığın şeyleride daha kimse sormadan en başından açık ve anlaşılır olarak yazarsın. Doğrusu budur.

         

        temmuz temmuz (12505)
        6 yıl önce cevaplandı

        • güzel açıklamışsın @temmuz hocam ismailsarp 6 yıl önce
        • Keşke yazmak ve açıklamak zorunda kalmasak bunları @ismailsarp temmuz 6 yıl önce
        • belli ki çok yanlış anlaşılmışım ama ziyanı yok. ben zaten mesajımda bilinen ve denediğim yolları az çok yazmışım. belki de dikkat etmediniz. ama mühim değil. azarlar gibi cevap yazmanız hoş olmamış. yine de mesaja emek vermişsiniz teşekkür ederim. kolay gelsin. siuahinci61 6 yıl önce
        • Ya Allah aşkına yorumları görmeden senin bu aşırı egoist aşağılar tavırlarını gören, karşı tarafın çok ağır şeyler yazdığını sanacak. Ki microSD adaptör üzerindeki çentiği söyleyerek sen adamı aşağılamış oluyorsun. (Senin ileri zekalı görüşüne bakarsak :D ki sadece komik olur) Adam güzel güzel açıklamış ben bunları denedim. Ne sana laf etmiş ne de aşağılamış, Aynı çözümleri yazsan dahi bu adam yorumlara ilgi gösterdiğin için minnettar kalır ve bütün çözümler bir arada olduğu için herkes faydalanabilir. Ama son bulmuş niye? Kendisini bir bok zanneden bir üye, Soru soran kişiyi sorduğu sorusunda aşağılamış... Uzmanım.net inşallah böyle gerizekalı insanlarla taşmıyordur. kalamanter 5 yıl önce
        • Yazdığın yorum hiç hoş değil. Aslında yorumda değil sırf küfür ve hakaret etmişsin. Makul ve terbiye sınırlarında yapılan eleştiriler dikkate alınır ve değerli olur. Ama böyle eleştiri adına başkalarına ağıza alınmayacak sözler sarfedersen tepki görürsün ve bu tavırlarını sürdürürsen site yönetiminden ceza alırsın. Bu defa için ihtar ve ikaz etmiş olalım. Dikkat etmelisin @kalamanter temmuz 5 yıl önce
        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol