sdproxy.exe nedir?

0

Bilgisayarımda sdproxy.exe  diye bir dosya görünmeye başladı. Bazen bilgisayar çok kasıyor sonra görev yöneticisine bakıyorum sdproxy.exe  diye bi dosyayı görünüyorum. sdproxy.exe nedir virüs mü?

acemiadam acemiadam (220)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Sdproxy.exe, IObit Information Technology tarafından geliştirilen ve dijital olarak imzalanan bir program dosyası. Bu dosya, IObit Smart Defrag programına ait. Bilgisayarınızda IObit Smart Defrag programı varsa, Görev Yöneticisi'nde arka planda çalışan hizmetler arasında sdproxy.exe dosyasını görmeniz çok doğaldır.

    Sdproxy.exe virüs mü?

    Hayır değil. Sdproxy.exe bilgisayara zarar veren bir virüs veya zararlı yazılım değil. İnternette araştırdığıma göre bazı antivirüs yazılımları, sdproxy.exe dosyasını Program.Unwanted (yani İstenmeyen Program) olarak algılıyor. Smart Defrag yazılımı bilgisayarın hard diski üzerinde çeşitli işlemler yapabildiği için antivirüs yazılımları tarafından yetkilerinin denetlenmesi normal.

    Sdproxy.exe dosyasının bilgisayara bir zararı yok.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Eğer bilgisayarında IObit Smart Defrag programı varsa sdproxy.exe  bu programa ait bir dosyadır. sdproxy dosyasının adı  Smart Defrag Proxy ifadesinden geliyor.

      Smart Defrag bir disk bakım yazılımı ve diskin performansını iyileştirmeye yarayan bir program. Zaman zaman program çalışırken sdproxy.exe fazla CPU ve RAM kullanabilir. sdproxy.exe virüs değil.

      Tabi bu yazdıklarım Smart Defrag programı yüklüyse geçerli. Smart Defrag yüklü değilse bilgisayarını virüs taramasından geçirebilirsin.

      alattin alattin (16999)
      5 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol