Seagate 1 TB haricisi USB disk çalışmıyor. Bip sesi geliyor.

0

Seagate 1 TB taşınabilir USB harddisk bilgisayara bağlandığında bilgisayar tarafından tanınmıyor. Sürekli bip sesi geliyor. Seagate 1 TB taşınabilir USB harddisk düşme, çarpa gibi bir soruna maruz kalmadı. Normal olarak USB porta bağlı fakat Seagate 1 TB taşınabilir USB harddisk 'ten beep sesi geliyor, çalışma sesi de normal değil. Dönüş sesi geliyor fakat normal değil arada duruyor ve titriyor.

Seagate 1 TB taşınabilir USB sabitdiskteki bip sorununun sebebi nedir?

murat murat (12492)
9 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Seagate  harici USB disklerde anormal sesler geliyorsa, düşme, çarpma gibi bir sorun olmadığı halde bu sesler, örneğin bip sesi geliyorsa bunun sebebi harici harddiskin USB Porttan gerekli enerjiyi alamadığıdır.

    Bu durum genelde USB 1.X portlarda ve enerjisiz USB portlarda meydana gelir.

    Seagate 1 TB haricisi USB disk çalışmıyor ve bip sesi geliyorsa bu sorunu çözmek için Seagate 1 TB haricisi USB diski çift USB portuna bağlayın.  Bunun için aşağıdaki gibi çift usb bağlantılı kabloya ihtiyacınız var.

    Seagate 1 TB haricisi USB disk çalışmıyor ve bip sesi geliyorsa

    Eğer bilgisayarınızda başka USB portu varsa öncelikle Seagate 1 TB haricisi USB diski o porta bağlamayı deneyin. Eğer sorun devam ederse yukarıdaki gibi bir kablo ile çift porta bağlayın.

    Bu kablo USB-Y kablo olarak adlandırılır.  Seagate Portable, Seagate FreeAgent Go Classic ve Maxtor OneTouch gibi disklerde de bip sorunu yaşanıyorsa USB Y kablo kullanılabilir.

    murat murat (12492)
    9 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol