Seagete 1 TB HDD çalışmıyor

0

merhaba, bu sorunu birkaç sene önce yaşayıo kısmen çözmüştüm bu sefer farklı bir sorunla karşılaştım. afaki bir sorun olduğunu biliyorum aldığım yardımlarla belki bir aşamaya kadar gelirim diye sormak istedim.

geçen seferde, harddiski görüyor fakat açmıyordu. raw dosya sistemine dönüşmüştü. biçimlendirme yaptıktan sonra recuva programı ile dosyalara kısmen ulaşabilmiştim.

şu anda yine "E sürücüsü" olarak görünüyor. aygıt yöneticisinde "seagate expansion" olarak görünüyor. ama "bilgisayarım" bölümünde windows explorer yüklenmiyor üst yeşil bar sonlara doğru sürekli dolmaya çalışıyor. şu şekilde.  diske sağ tıkladığımda da uzun süre dönüyor. biçimlendirme aşamasına birkaç sefer ulaştım. uzun süren biçimlendirme işlemlerinin sonucunda "disk biçimlendirilemedi" uyarısı çıkıyor. recuva gibi programlar da harddisk pcye takılıyken açılmıyor. sizce ölmüş müdür disk. 

kandela kandela (1)
4 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Senin duruma benzer bişeyle karşılaşmıştım sanırım..

    Bende leptop bozulmuştu içindeki harddiski çıkardım harici hardisk okuyucu alıp taktık ardından bilgisayara USB ile bağladım çalıştı ; aradan zaman geçti tekrar bağladım fakat uzun süre bekliyordum açılmıyordu hatta bilgisayar bile donuyordu bende başka bilgisayar üzerinden denedim açıldı ardından kendi bilgisayarımda denedim açıldı. ( o sırada ne oldu nasıl oldu bilmiyorum )

    Bence harici harddiski önce başka bir bilgisayarda dene bakalım orada çalışacak mı , bide kendi bilgisayarında güvenli modda açmayı dene.

    ybaskin34 ybaskin34 (1440)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      Disk daha önceden "ben öbür tarafa gidiyorum" mesajı vermiş sana. Umarım içinde önemli bir bilgin yoktur. Bu bir harici diskse, başka bir bilgisayara veya farklı bir USB kablo ile bağlamayı dene. Eğer dahili bir diskse, kasayı açıp farklı bir kablo ile bağlamayı deneyebilirsin. Aslında bunlardan bir sonuç alabileceğini düşünmüyorum ama denemekte fayda var. Belki biri işe yarar. Bana daha çok fiziksel bir sorun yaşıyorsun gibi geldi. Bu durumda da yapabileceğin pek bir şey kalmıyor.

      murat murat (12492)
      4 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol