"Selam videonu gördüm bi baksana" mesajı virüs mü?

0

Merhaba Twitter hesabıma bir arkadaştan "Selam videonu gördüm bi baksana youtubetr.gq/....." diye bir mesaj geldi bu ne anlamadım mesaja tıklamadan önce size bi sorayım dedim. Aşağıya ekran fotosu koyuyorum mesajda benim resmim (resmimi kapattım) ve benim ismim var benim videomu nasıl bulmuş olabilirler ki? Lütfen bi bakar mısınız ne olabilir bu?

sevgikilinc sevgikilinc (22)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Sana gelen bu "selam videonu gördüm bi baksana.." mesajı gerçek değil. Tamamen hesap çalmaya yönelik tehlikeli bir saldırı. Endişe etmene gerek yok ve asla ama asla o linke tıklama. Böyle saldırılara phishing deniyor. Şöyle ki senin resmini ve ismini kullanarak "Sümeyye videonu gördüm bi baksana" diye endişe verici bir mesaj gönderiyorlar ve seni linke tıklamaya mecbur bırakıyorlar. Ama gerçek şu ki sen o linke tıkladığında seni bir video sayfasına yönlendirmeyecek. Hesabının kullanıcı adı ve şifresi olduğu gibi yapan kötü niyetli kişilerin eline geçecek. Bu nedenle "videonu gördüm bi baksana" mesajındaki linke kesinlikle tıklamamalısın.

    Phishing yöntemi her ne kadar eski olsa da hala çokça kullanılmaya devam ediyor. Phishing hakkında detaylı bilgiyi bu linke tıklayarak alabilirsin: Phishing nedir?

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Mesaj başlığından da anlaşılacağı üzere @farurhenho arkadaşımızın dediği gibi bu bir phishing saldırısı. Yollayan kişinin bu mesajdan haberi yok. Ancak yollayan kişi daha önceden Twitter uygulamasına 3.parti bir yazılımın kendi adına gönderim yapabilmesine izin vermiş gibi görünüyor. Bu sebeple de sahibinin izni olmadan bu tür mesajlar gönderilmiş.

      Bu mesajların biraz dikkatli bakılırsa gerçek olmadığı genelde çok kolay bir şekilde anlaşılır. Ancak kullanıcı kendisine ait bir video mu var diye bakmak isteyebiliyor. Bu şekilde saldırılarda, genelde tıkladığınız sayfada sizden özel bilgiler isteniz. Örneğin twitter kullanıcı adınız ve şifrenizi girmenizin ardından videonun açılacağı söylenir. Sizde bilgileri girerseniz karşı tarafa bilgileriniz gitmiş olur.

      Bu mesajları dikkate almayın, boşverin.

      Bu arada size mesaj atan kişinin twitterde izinsiz uygulamaları kaldırması, twitter şifresini, e-posta hesabı şifresini gibi bilgileri değiştirmesi iyi olacaktır.

      ismailsarp ismailsarp (6010)
      5 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol