Server Core olarak kurulan işletim sistemini Server GUI arayüzüne nasıl çeviririm ?

0

Server Core olarak işletim sistemini Server GUI arayüzüne nasıl çeviririm ?

Server Core olarak kurulan işletim sistemim var.Server işletim sistemine görsel arayüzlü (GUI) çevirmek istiyorum. Server Core işletim sistemine format atmadan ve yeni kurulum yapmadan GUI arayüzüne nasıl çeviririm?

ismailsarp ismailsarp (6010)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Windows Server Core işletim sistemi görsel arayüzden bağımsız ve sadece komut ile yönetilebilen bir ekran ile gelir.Server Core işletim sisteminde hiçbir görsel nesne (başlat menüsü, internet explorer, windows explorer ... gibi ) içermez. Görsel bir arayüz içermediğinden Server Core işletim sisteminin yönetimi de komut ekranından yani komutlar ile gerçekleşecektir.

    Windows Server Core olarak kurulan işletim sistemine Görsel yönetilebilen (GUI) arayüzünü yeniden format atmaya gerek kalmadan yükleyebilirsiniz.Yüklemenizin ardından bilgisayar tekrar yeniden başlatılır ve Görsel arayüz kullanıma hazır olacaktır.

    Aşağıdaki adımları takip ederek Windows Server Core olarak kurulan bir işletim sistemine Windows Server With GUI arayüzü ekleyebilirsiniz.

    Not: Windows Server Core işletim sistemini GUI arayüzüne çevirmek için GUI arayüzünü içerek bir Windows Server işletim sistemi DVD, USB veya ISO kalıbının bilgisayara takılı olması gerekmektedir.Takılacak medyayı bulduktan sonra aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

    1. Server Core işletim sistemini başlatın.
    2. Komut ekranında iken powershell komutunu yazın ve powershell komut ekranına geçiş yapın.
    3. Import-Module Servermanager yazın ve enter e basın.
    4. Install-WindowsFeature Server-Gui-Mgmt-Infra,Server-Gui-Shell –Source wim:d:\sources\install.wim:4 yazın ve enter e basın. (wim kaynağı örnek üzerinde d sürücüsünde bulunuyor.Siz bunu kendinize göre düzenleyin.Ayrıca wim dosyası yolu da değişiklik gösterirse kendinize göre düzenleyebilirsiniz.)
    5. Şimdi komut girmenizin ardından kurulum başlayacaktır.Kurulumun ardından bilgisayarınız otomatik olarak yeniden başlamazsa bilgisayarınızı manuel olarak yeniden başlatabilirsiniz.Yeniden başlamanın ardından GUI arayüzü kullanıma hazır olacaktır.
    ismailsarp ismailsarp (6010)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol