Servis saglanamadıgı halde borc cıkarsa

0

Öncelikle merhabalar Dopoing ADSL ile bir tahadütümüz vardı ve tahaddüt süresinde mevcut adresimizden taşındık ve tasındıgımız  bölgede doping adsl altyapısı bulunmuyor ve dolayısıyla hizmet saglayamıyorlardı bunu bildirdik ve herhangi bir cevap alamadık suanda bununla ilgili yaklsık 500 tl gibi bir borc bulunmakta ve hizmet alamadıgımız için ödemek istemiyoruz bununla ilgili hukuksal olarak hakkımızı savunabilirmiyiz bilgilendirdiginiz için şimdiden teşekkürler.

fatih23273 fatih23273 (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    500 Lira gibi büyük bir meblağ borç birikene kadar neden bekledinizki? Taşındığınızda baktınızki bölgede alt yapı yok ve hizmet verilemiyor, aboneliğinizi  -taahhütnameye rağmen- sona erdirirdiniz. Bunun sonucuda mukavelediki şartlar gereği ufak bir tazminat veya geçmiş dönemler için fatura farklarını öder ve bu işten böylece sıyrılırdınız. Ama siz bunları yapmayarak hata yapmışsınız, kendinizi zora sokmuşsunuz.

    Bu durumda eğer imkanınız varsa Doping ADSL üst yetkilileriyle doğrudan ve yüz yüze görüşerek problemin düzeltilmesi için şansınızı deneyebilirsiniz (Mukaveleyi kim yaptıysa görüşmeyi doğrudan o yapmalıdır.).

    Edit: Taşındıktan sonra hizmet alamadığınızın bildirimini ne zaman yapmıştınız? Aylar sonramı yoksa taşınır taşınmazmı? Birincisi bu önemli olabilir. İkincisi yaptığınız bildirim sözlü, telefon aracılığı ile falanmı yapıldı yoksa imzalı yazılı bir evrak ilemi (İmzalı yazı ise "evrak alındı kayıt" numarasıda alınmalıydı. Yoksa bunun inkarı hiçte zor olmaz)? Bu ikiside problemin çözümü yolunda lehinizde veya aleyhinizde rol oynayabilir. Elbette bu birazda kendileriyle görüşme yapacak kişinin ikna kabiliyetine bağlı olur.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol