Ses kaydı yaparken sadece kulaklığımın mikrofonunu kullanmak istiyorum

0

Merhaba, benim ASUS Cerberus kulaklığım var ve ses kaydı yaparken sadece bu kulaklığın mikrofonunu kullanmak istiyorum. Kulaklığı taktığımda ses alabiliyorum fakat mikrofon olarak hem kulaklığın hemde laptopumun kendi mikrofonunu kullanıyor ve doğal olarak klavye sesim ve dışardaki seslerde yansıyor. Kulaklığıma takılı boom mikrofon olduğu için sadece kendi sesim gitmesini ve dış seslerin engellenmesini istiyorum. Yani sadece kulaklığın mikrofonunu kullanmak istiyorum. Realtek HD Audio Yöneticisinden 2 kulaklık seçenekleri vardı denedim hepsini birini seçince hiç sesim gitmiyor diğeri ise bilgisayarın mikrofonu ile beraber kullanıyor. Diğer seçenekler de işe yaramadı. Normalde jack ayırıcı var yani hep mikforon hemde ses olarak ayrı ayrı takabileceğim aygıt var ama laptopumda tek kulaklık girişi olduğu için böyle bir imkanım yok. Kulaklığı taktığımda mikrofonunu ayrı bir aygıt olarak görmüyor ve bilgisayarın mic'ini kapattığımda ses hiç gitmiyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? Laptopun kendi mikrofonunu kapatıp sadece kulaklığın mikrofonunu kullanmamın bir yolu var mı? Umarım sorunumu düzgün bir şekilde anlatabilmişimdir. Şimdiden teşekkür ediyorum, kolay gelsin.

kullanici300870 kullanici300870 (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Bunun için bir ses kartı almalısınız. En ucuz ve kaliteli ses kartı modelleri (tıkla)

    toprak34 toprak34 (2026)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      İşe yarar mı bilmiyorum ama MP3 Recorder Studio diye bir program var, bu programda ses kaydı yaparken hangi aygıtın kullanılacağını siz seçebiliyorsunuz. Öncelikle programı indirip bilgisayarınıza kurun. Kurduktan sonra açın, satın almanızı isterse Launch trial version deyip devam edin

      • Programdan "Splitting and Recording Options" bölümüne gelin (Resim1)
      • Buradan "Set recording device" seçeneğine tıklayın (Resim2)
      • Karşınıza küçük bir pencere gelecek, normalde burada iki adet Mikrofon seçeneğini görmelisiniz. Biri bilgisayarın mikrofonu (Realtek High Definition Audio olan), diğeri ise (kulaklığın markası yazan) kulaklığın mikrofonudur. Siz kulaklığınızın markası yazan seçeneği seçip tamam dediğiniz zaman program artık ses kaydını yaparken sadece kulaklığın mikrofonunu kullanacaktır (Resim3)
      omercik omercik (9418)
      6 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol