Setup da kurulacak dizin ayarı yok nasıl kurmalı

0

Programı(Bluestacks) D diskine kurmak istiyorum ama setupda programın hangi dizine kurulacağını seçmek için bir seçenek yok  [sadece data dosyalarının hangi konumda depolanacağını ayarlayabiliyorum]   next diyerek devam ettiğimde program direk C de program files kurulıyor bunun gibi programların kurulacağı yeri nasıl ayarlayabiliriz

Önce c ye kurup sonra d ye attığımda program çalışmıyor .

mutecessis mutecessis (216)
7 yıl önce sordu

  • Mesajımı editledim. temmuz 7 yıl önce

Toplam 2 Cevap


1

Denemek için Bluestacks kurulumu denedim. Dediğin gibi kurulum sırasında Bluestacks varsayılan kurulum klasörü değiştirilemiyor.

Kurulumdan sonra Bluestacks varsayılan kurulum klasörünü değiştirmek için  şunu deneyebilirsin:

  1. Bluestacks kurulum klasörlerini D sürücüsüne kopyala örneğin D:\Programs\Bluestacks klasörüne kopyala.
  2. Sonra komut isteminden şu komutları çalıştır:
    mklink /D /J C:\Progra~1\Bluestacks D:\Bluestacks
    Eğer kurulum sırasında uygulama depolama alanının değiştirmeyisen bir de şunu uygulamalısın:
    mklink /D /J "C:\ProgramData\BlueStacksSetup" "D:\Programs\Bluestacks\BlueStacksSetup"
  3. Burada C: ve D: sürücü ifadelerindeki yolları kendine göre değiştirmelisin.

 

alattin alattin (16999)
7 yıl önce cevaplandı

  • @alattin yukarıdakileri yaptıktan sonra şöyle bir çıktı aldım http://prntscr.com/ev72a0 ve D klaöründen girip denedim sorun çözüldü Teşekkürler alattin nereden buldun bu cmd kodlarını ilaç gibi geldi . mutecessis 7 yıl önce
  • @mutecessis daha önce başka bir iş için bana lazım olmuştu. Senin de işine yaramasına sevindim alattin 7 yıl önce

1

Önce bir partition'da yüklemesi yapılan programlar/uygulamalar yüklemesi yapılan yerlerden başka bir partition'a taşınamaz veya aynı partitionda yeri değiştirilemez (Başka klasöre taşınması vb). Zira programların/uygulamaların sistem yüklemelerinde sadece yüklendikleri yerlerde dosyalar oluşmaz. Bunlarla birlikde ayrıca gerek sistemde gerekse regeditt'e başka yükleme ve kayıtlarıda (Programın çalışmasıyla alakalı bilgiler gibi) olur. Parametre değişikliği geçerliliğini ortadan kaldırır, haliylede taşınan o program çalışmaz hale gelir.

Ama eğer sözkonusu program portable (kurulumsuz, portatif ve taşınabilir) bir program ise bu durum değişir; bu tür programlar istendiği yerlere taşınabilir ve uninstall gerekmeden el ile (manuel) silinebilir.

Senin bahsettiğin program yüklemesinde -eğer parametre seçimi olduğu halde gözünden kaçmadıysa- anlaşılıyorki bu şansın yok. Ya buna razı olacaksın yada başka bir program setup'ı ile yeni bir yükleme deneyeceksin (Belki işe yarayabilir. Farklı sürüm olursa daha iyi olabilir, şansın artar.) 

Edit:

Bunun sebebi windowsun Program Files (x86) - Program Files otomatik düzenlemesi olabilir (32 bit programlar bir yerde, 64 bit olanları ayrı yerde). Eğer buysa hiç uğraşma farklı parametreler için. Ne gerek var? Zaten bölüm kapasite problemide değildir herhalde. Zira bir program yüklendiğinde en fazla hangi boyut ile bir yer kaplayabilirki?! Hiçte hesap edilecek boyut olmaz ve olmamalı bu yer kullanma.

temmuz temmuz (12505)
7 yıl önce cevaplandı

  • Sıkıntı şu bilgisayarda birden çok oturum bulunuyor D diskini erişebilen tek oturum benim kullandığım oturum ama bluestacks C ye kurulduğunda tüm oturumlar C diskine ulaşabildiğiden dolayı bluestacks a girip buradaki verileri okuyabiliyor,değiştirebiliyor bunun için sadece bluestacks ı D ye kurmak istiyorum ayrıca böyle birşey ile ilk defa karşılaştım e meraklii yım biliyorsunuz :)) @temmuz @alattin mutecessis 7 yıl önce
üyelik gerektirir

Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol