ShadoweExplorerla fidye vürüsü temizledim disk bozuldu

0

Çok eski bilgisayara çince uzantılı fidye virüsü bulaştı. https://uzmanim.net/soru/shadowexplorer-nedir-nasil-kullanilir/69726 bunu yaptım bilgisayar yeniden başladığında çok aşırı yavaştı, sık sık kilitleniyor fare kayboluyodu görev yöneticisini açmaya çalıştım (5-10 dk sürdü.) cpu kullanımı %1-2 arasındaydı (ilk defa %9'un altında) baktım disk kullanımı %100 olarak görünüyordu. Format yapmak için bilgisayarı kapat'a tıkladım. yaklaşık 10 saat sonra tekrar geldiğimde bilgisayar kapanmamıştı kapağını açtım bişey yok siyah ekran. touch ped'e ısınmış dokundum elim yandı. hemen kapatma tuşunu basılı tuttum kasayı açtım hdd epeyicesine ısınmış. fidye virüsünden olduğunu sanıyorum. Önyüklenince 0xc00000e9 hatası.

 

Verileri nasıl kurtarırım? hdd'yi kutuyla takıyorum sürekli dönme sesi ve meşgul ışığı yanıyor . Erişmeye çalışınca uzun süre bekletiyor. disk biçimlenidirilmeli, veri hatası döngüsel artıklık denetimi,Okunamaz ana dosya tablosu gibi hatalar veriyor. Disk yönetimi donuyor. Daha 1 hafta önce disk kontrolünde badsector vs. yoktu ama şimdiyse tamamen kırmızı görünüyor.

kullanici622551 kullanici622551 (61)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Shadow Explorer virüs temizlemek için kullanılan bir program değil. Windows!un gölge kopyalarından yedek dosyaları kurtarmak için kullanabileceğin bir program. 

    Senin yaşadığın sorun tamamen diskinden kaynaklanıyor gibi görünüyor. HDD'i yi harici disk kutusuna taktığında da diske erişemiyormuşsun. Diskinde fiziksel bir sorun olabilir diye düşünüyorum.

    Ek: HDD veri kurtarma

    HDD'yi harici olarak bilgisayara bağla ve şu çözümde anlatıldığı gibi veri kurtarma işlemi yapmayı dene: Formatlanmış diskten veri nasıl kurtarılır?

    Linkte hem video ile hem de yazılı olarak veri kurtarma anlatılıyor. PhotoRec benim çok beğendiğim ve güvendiğim bir veri kurtarma programıdır. İşlem çok uzun sürebilir bunu baştan belirteyim.

    alattin alattin (16999)
    4 yıl önce cevaplandı

    • bugün diski bağladım yanıt verdi ama çok yavaş. Dosya sistemi biçimlendirme gerek diyor RAW olmuş. chkdsk F: /F /R /X /B bu komutu verdim sabah şimdi eve gittim &2 olmuş çok yavaş ve hdd çok ısınıyor. şu an dosya sistemi raw olduğu için erişemiyorum biçimlendirmeden nasıl dosya sistemini değiştiririm? kullanici622551 4 yıl önce
    • @kullanici622551 dosya sisteminin Raw olması mevcut dosya sisteminin bozulduğu anlamına gelir. Benim önerim veri kurtarma yapmayı denemen.. Harici olarak yine bağlı kalsın. Birazsan cevabıma bir link ekleyeceğim bu programı dene. alattin 4 yıl önce
    • Teşekkür ederim deneyeceğim. Tamirciye verdim; Donanımsal sorun yokmuş. Dosya sistemi çok kötü bozulmuş. Hızlandırma yamaları uyguladığımdan sanırım. Anakarta bağlanılıp dosya sistemini yeniden oluşturmak gerekiyormuş. kullanici622551 4 yıl önce
    • Hocam disk aşırı yavaş bende usb'ye linux atıp çalıştırdım orada kasma olmadan dosyalara ulaşabiliyorum. bilgisayarın 2 usb girişi çalışıyor diğeri bozuk o yüzden başka bir yere verileri aktaramıyorum nasıl yapacağım windows da dosya sistemi bozuk olduğundan erişemiyorum. Ek yazılımlarla erişebilsem dahi aşırı yavaş çalışıyor. kullanici622551 4 yıl önce
    • @kullanici622551 dosyaları linux altında başka bir diske kopyalasan? alattin 4 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol