SHAREit ile PC-telefon arası kablosuz dosya aktarımı nasıl yapılır?

0

Bilgisayardan telefonuma nasıl kablosuz dosya gönderirim? 

Telefonumdaki bir videoyu USB kablosu olmadan bilgisayara göndermek istiyorum, ne yapmalıyım?

SHAREit ile PC-telefon arası kablosuz ve internetsiz dosya aktarımı nasıl yapılır?

omercik omercik (9418)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    SHAREit, bilgisayarınız ile mobil cihazlar (akıllı telefon, tablet) arasında hızlı bir şekilde dosya alış-verişi için tasarlanmış ücretsiz bir yazılımdır. SHAREit, dosya aktarımı için internet bağlantısına ihtiyaç duymaz. Dosya aktarımı yapılacak olan cihazların WiFi donanımlarının açık olması yeterlidir. 

    SHAREit cihaz üzerinde bir hotspot ağı oluşturur ve dosya aktarımı yapılacak olan cihaz o ağa bağlanır, dosya aktarımı yapılır.

    SHAREit programı nasıl indirilir?

    Programın en güzel yanı Windows Phone dahil bütün platformları desteklemesidir. Kendi sitesi olan http://www.ushareit.com/ sitesinden indirebilirsiniz.

    SHAREit nasıl kullanılır?

    Öncelikle dosya aktarımı yapacağınız cihazların her ikisine de programı kurmanız gerekiyor. Windows bilgisayarınızdan Android telefonunuza bir .mp4 dosyası göndereceğinizi düşünün:

    • Telefondan SHAREit uygulamasını açın. İlk ekranda bir profil oluşturmanız istenir. Oradaki ad kısmına herhangi bir şey yazıp "SHAREit'e gir" butonuna tıklayıp devam edebilirsiniz. Daha sonra telefonunuza dosya gönderileceği için "Al" butonuna dokunun ve orada öyle beklesin.
    • Şimdi bilgisayardan SHAREit programını açın. 
    • Telefonunuza dönüp "PC'ye bağla" butonuna dokunun. Bu adımda SHAREit tarama yapacak ve bilgisayarınızı otomatik olarak tespit etmeye çalışacaktır. Tespit edildiği takdirde ekranda bilgisayarınızda SHAREit programını kurarken hangi ismi verdiyseniz o isim gözükecektir. Şimdi o isme tıklayın ve bilgisayardaki SHAREit programına gelen uyarıya "kabul et" deyin. Böylece iki cihaz arasında bağlantı başarılı bir şekilde kurulmuş oldu.
    • Artık sürükle bırak mantığıyla bilgisayardan telefonunuza rahatlıkla istediğiniz dosyayı gönderebilirsiniz. Yapmanız gereken bir dosyayı mouse ile sürükleyip SHAREit programına bırakmak ve "başarılı" yazısını görene kadar beklemektir.

    SHAREit programıyla alınan dosyalar nereye kaydoluyor?

    Telefonunuzun dosyalarım (dosya yöneticisi de yazabilir) uygulamasını açın ve SHAREit diye bir klasör arayın. Telefonunuza gönderdiğiniz dosyalar o klasörda toplanır. SHAREit bu dosyaları türlerine göre ayırıyor. Örneğin telefona video gönderdiyseniz SHAREit klasörü içinde bulunan videos klasörüne gelir. Resim gönderdiyseniz pictures klasörüne gelir. 

    Bilgisayarda ise durum faklıdır. SHAREit ile bilgisayara gönderdiğiniz dosyalar İndirilenler > SHAREit konumuna kaydolur. Eğer isterseniz bunu değiştirebilirsiniz. Değiştirmek için şu adımları takip edin:

    • Bilgisayarda SHAREit programını açın ve üst menüye tıklayıp Ayarlara girin.
    • Gelen pencerede "Alınan dosyaları şuraya kaydet" başlığı altından bilgisayarınıza gönderdiğiniz dosyaların nereye kaydolacağını istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

    SHAREit programının avantajları:

    • Tamamen ücretsiz ve internet bağlantısı gerektirmez. 
    • Aynı anda 5 cihaz arasında dosya aktarımı yapılabilir.
    • Bilinen tüm platformları destekler. 
    • Aynı anda birden fazla dosya gönderimi yapılabilir.
    • Sadece dosyaları değil, aynı zamanda telefondaki uygulamaları da paylaşmak mümkündür.

    SHAREit programının dezavantajları:

    • Dosya aktarımı yapılacağı sırada telefonun WiFi bağlantısı kesilir. Çünkü telefonda bir hotspot ağı oluşturulacaktır. Hotspot ile WiFi aynı anda çalışamayacağı için telefonun WiFi bağlantısı kesilecektir.
    • Dosya aktarımı için 100 GB limit vardır. Aslında bu rakam fazlasıyla tatmin edicidir ancak daha iyi olabilir.
    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol