Siber Saldırı...

0

  • Dün saat 00:00 gibi Türkiyeye Siber Saldırı gerçekleşmiş Doğrumu?
  • Eğer böyle birşey olursa korunulur mu?
  • Nasıl Korunulur?
byhacker byhacker (57)
9 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Bu tür siber saldırılar, belirli bie hedefe olur. Bu hedef bir devlet kurumu, bir servis sağlayıcı veya popüler bir web sitesi olabilir.

    Son kullanıılar bu durumdan nadir olarak etkilenir. Eğer örneğin TTNET kullanıyorsanız ve TTNET saldırı altındaysa  internette yavaşlık, bağlantı kesintileri gibi sorunlar yaşarsınız.

    Fakat bu durumdan korunmak için sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Büyük siber saldırılar kurumlara, kuruluşlara yapılır. Sizin doğrudan etkilenmeniz için  hedef konumunda olmanız lazım.

    Ayrıca ilgini çekebileceğini düşünüyorum : Online gerçek zamanlı siber saldırı haritası http://map.ipviking.com/ buradan hangi ülke saldırı altında gerçek zamanl görebilirsin.

    Nord aslı şirket 40'ın üzerinde ülkede online siber saldırıları anlık analiz ediyor ve bu haritada gösteriyor.

    Hangi ülke kime saldırıyor izlemesi keyifli :)

    cemkara cemkara (4215)
    9 yıl önce cevaplandı

    • Teşekkür Ederim...Siteyi de beğendim peki önceki siber saldırılara bakabiliyormuyuz . byhacker 9 yıl önce
    • Hayır bu mümkün olmuyor. Nord şirketi farklı ülkelerde bulunan cihazları ile bu veriyi anlık topluyor ve ekrana yansıtıyor. cemkara 9 yıl önce
    • Hmm.Teşekkürler. byhacker 9 yıl önce

    0

    Hem Twittera hemde sözlüklere bakmama rağmen saldırıya ilişkin pek bir şey bulamadım fakat ttnet fatura adı altında bir virüsün yayıldığına yönelik bir kaç tweet okudum

    Diğer soruna gelecek olursak, bizim gibi kullanıcıların korkmasına gerek yok, yapılan saldırı türkiye sunucularındaki sitelere yada com.tr alan adı altındaki sitelere yapılarak bir ülkeye saldırı yapılmış olur, dolayısı ile web sitesi olmayan kullanıcıların endişe etmesine gerek yoktur, anca hacklenen sitelere yüklenen virüsler bilgisayara sızabilir, bunun içinde son sürüm antivirüs kullanmak gerekir ya da son sürüm bir browser kullanmak gerekir, fakat bu saldırıda kullanılan virüs daha önceden internet ortamında yayılmadıysa ve sadece o güne özel yayılıyorsa antivirüs kullanmak bile fayda etmeyebilir çünkü o virüsün imzası program tarafınca kayıt altına alınmamıştır ve bir çok kod kullanılarak bu virüse herhangi bir antivirüs atlattırılabilir yani antivirüs tarafından görünmez olur. Şuana kadar yazdıklarım windows kullanıcıları için geçerliydi çünkü linux ve macos işletim sistemleri için virüs yazılması daha zordur ve bunları kullananların sayısı az olduğu içinde saldırganlar windowsa yönelik virüs yazma gereksinimi duyarlar.

    osakawa osakawa (16)
    9 yıl önce cevaplandı

    • Teşekkürler.İçim rahatladı :) byhacker 9 yıl önce
    • rica ederim. osakawa 9 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol