Sıfırlanan Telefondan Verilerin çalınması mümkün mü?

1

Merhabalar.

Kullanmış ve içerisinde nispeten benim için özel fotoğraflarında olduğu Samsung A73 marka telefonumu kişisel ihtiyaçtan dolayı sattım. Satmadan önce de cihazın içinden önce her şeyi elle silip, daha sonra cihazı fabrika ayarlarına sıfırladım.

Tüm bunlardan sonra telefonumu alacak X bir kişi telefonumun içinden silmiş olduğum ve sıfırlama öncesine ait olan fotoğraf ya da videolarımı geri getirebilir mi? 

Bu arada kullanmış olduğum telefonun Android sürümü Android 12'idi. 

Teşekkür ederim, iyi çalışmalar.

adnanbey1903 adnanbey1903 (6)
1 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Android 6 dan sonra Android işletim sistemi verileri şifrelemeye başladı.  Şifrelemek için özel bir anahtar kullanılıyor. Dolayısı ile tüm verileriniz şifreli şekilde telefonda tutuluyor. Fabrika ayarlarına cihazı getirdiğinizde, yani cihazı sıfırladığınızda şifreleme için kullanılan anahtarlarda siliniyor. 

    Dolayısı ile şifrelenen telefondan bir şekilde veriler geri getirilse bile bu veriler şifreli olduğu için açılamaz.  Şifreleme anahtarının geri getirilmesi mümkün değil.

    Android 12 dosya tabanlı şifrelem kullanıyor.  Harici bir SD kart varsa bundan veri kurtarılabilir ama dahili bellekten veri kurtarmak mümkün değil.

     

    Burada detaylı bir video hazırlamıştım: https://www.youtube.com/watch?v=sne_rh1AnYc

    alattin alattin (16999)
    1 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol