Şifrelenmiş ağ trafiği uyarısı

0

Eset Nod32 Antivirüs çalışan bilgisayarda sürekli Şifrelenmiş ağ trafiği uyarısı ekrana geliyor.

Herhangi bir web sitesinde gezerken aniden Şifrelenmiş ağ trafiği uyarısı penceresi açılıyor. Şifrelenmiş ağ trafiği uyarısı ekranında şu bilgiler var:

Eset Nod32 Antivirüs

Şifrelenmiş ağ trafiği
Güvenilir olmayan sertifika
Bu bilgisayardaki bir uygulama (Google Chrome) güvenilir olmayan sertifika ile şifrelenen kanal üzerinden bir sunucuyla iletişim kurmaya çalışıyor.
İletişim kuruluan sunucunun (j.mrpdata.net) görünen sunucu olduğunun garantisi verilemez.
Bu, sizi aldatmaya ya da iletişiminizi durdurmaya yönelik bir girişim olabilir.
Uygulama: Chrome.exe
Şirket Google Inc.
Bu iletişim engellensin mi? Engelle İzin ver
Her defasında sor
Bu sertifika için eylemi anımsa

Şifrelenmiş ağ trafiği uyarısının sebebi nedir, ne yapmalıyım?

murat murat (12492)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Şifrelenmiş ağ trafiği uyarısının sebebi nedir?

    Eset Nod32 Antivirüs kullanıyorsanız web sitelerini gezerken karşınıza Şifrelenmiş ağ trafiği Güvenilir olmayan sertifika uyarısı gelebilir.

    Şifrelenmiş ağ trafiği uyarısı girmiş olduğunuz sitede eskimiş web sertifikasına rastlarsa bu uyarıyı verir. Bu  basit bir güvenlik uyarısıdır.  Pek çok site, örneğin uzmanim.net gibi SSL ile korunur. SSL sizin bilgisayarınız, telefonunuz ile uzmanim.net sunucuları arasındaki verilerin şifrelenmesini sağlar. Bu sayede uzmanim.net ile sizin bilgisayarınız arasına herhangi bir hackar saldırısı giremez.  SSL kullanan siteler Https ile başlar.

    Eset Nod32  Şifrelenmiş ağ trafiği uyarısının kaynağı girmiş olduğunuz sitedeki reklamlar da olabilir. Bir web sitesine girdiniz, site SSL ile korunuyor fakat bu sitedeki reklamlar SSL olmayan bir sunucudan geliyorsa karşınıza yine  Şifrelenmiş ağ trafiği Güvenilir olmayan sertifika uyarısı gelecektir.

    Buradaki Güvenilir olmayan sertifika işte o sitenin SSL sertifikasının süresinin dolduğunu ve geçersiz olduğunu ifade eder.

    Şifrelenmiş ağ trafiği Güvenilir olmayan sertifika uyarısı alıyorum, ne yapmalıyım?

    Şifrelenmiş ağ trafiği Güvenilir olmayan sertifika uyarısı alıyorsanız göz ardı edebilirsiniz, en basitinden çok pimpirikli biriyseniz Engelle butonuna basabilirsiniz. Girdiğiniz site güvenilir ve bilindik bir siteyse İzin ver butonuna basabilirsiniz. Aynı sitede tekrar bu uyarıyı görmek istemiyorsanız, Ayrıntılar bölümünde Bu sertifika için eylemi anımsa seçeneğini işaretleyin.

    Eset Nod 32 antivirüs ayarları içinden tamamen bu uyarıları kapatabilirsiniz. Fakat bu özellik güvenliğini için konulmuştur bu sebepten kapatmanızı önermiyorum.

    murat murat (12492)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol