sihost.exe nedir? sihost.exe virüs mü?

0

Laptop da fan hızının uzun süre sesli çalışmasından rahatsız oldum, görev yöneticisinden kontrol ettim ve (sihost.exe) Shell Infrastructure Host ' uygulamasının işlemciyi %15 kullandığını gördüm, daha önce olmuyordu yani en azından uzun süreli hiç olmamıştı bunun sebebi virüs olabilir mi ?

Anonim Anonim (156)
2 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    sihost.exe virüs değil. 

    Shell infrastructure host, Windows işletim sisteminin temel parçalarından biridir. Shell infrastructure host virüs değildir.

    Görev yöneticisinde Shell infrastructure host  zaman zaman yüksek CPU kullanabilir. Bu durum geçicidir. Eğer CPU kullanımı %100 oluyor ve bu süreklilik arz ediyorsa o zaman bilgisayarda virüs olma ihtimali vardır. sistem dosyalarına da virüs bulaşabilir. Bu durumda virüs taraması yapmakta fayda var.

    Shell infrastructure host, bellekte aktif çalışan sihost.exe adlı dosyanın görünen adıdır. Yani sihost.exe ile Shell infrastructure host aynı şeydir.

    Shell infrastructure host, sihost.exe kesinlikle silinmemelidir. Bu Windows işletim sisteminde sorunlara yol açacaktır.

    sihost.exe aşırı CPU veya aşırı Ram kullanıyorsa ilk yapılacak işlem bilgisayarı yeniden başlatmak olmalıdır. sihost.exe aşırı CPU kullanımı genelde yeniden başlatmalardan sonra ortadan kalkar.

    Detaylı bilgi: Shell infrastructure host nedir? sihost.exe virüs mü?

    alattin alattin (16984)
    2 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol