Sildiğim fotoğrafı kurtardım ama açılmıyor

0

Birkaç gün önce sildiğim bir fotoğrafı programlarla* kurtarmaya çalıştım. Geçen aylarda sildiğim fotoğraflar isimleriyle listelendi ama asıl aradığımın ismini göremedim. Tuhaf isimlileri incelemek için kurtardım ama hiçbiri açılmıyor nasıl açabilirim?  Not: Normal isimliler de açılmıyor. *(Recuva, Recover My Files, Power Data Recovery) 

resim

misty misty (556)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Dosyanın adının görünmüş olması veya dosyanın program ile bir klasöre aktarılması o dosyanın %100 kurtulduğu anlamına gelmiyor.

    Bu tür kurtarma işlemlerinin başarılı olması için dosya silindikten sonra disk üzerinde hiç bir kopyalama, oluşturma, silme işleminin yapılmamış olması gerekiyor. 

    Örneğin silme işleminden sonra Windows güncellemesi bile yapsanız bu kurtarma işlemini etkiler.

    Dosyalar açılmıyorsa bozuk olarak kurtuldu anlamına gelir. Tekrar açılabilir hale getiremezsiniz.

    hakan hakan (15424)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Silinen dosyaların geri kurtarılması tam olarak garanti edilemiyor.Bilgisayar harddisk üzerinde sildikleri verilerin sadece adreslerini siliyor.Bu sayede veriler harddiskte kalıyor ancak kullanıcı bunu göremiyor.Belirli bir zaman sonra kullanıcı bilgisayarına yeni veriler ekler ve bu eklenen yeni veriler eski silinen verilerin olduğu sektörlere denk gelirse bu sefer eski veriler kurtarılamaz oluyor.Sizde buna benzer bir durum yaşıyor olabilirsiniz.Harddiskler küçük sektörlere bölündüğünden bir fotoğraf veya video verisi birden çok sektörde olabiliyor.Bu sektörlerden bir kısmı bozulduğunda resmin veya videonun tamamı da otomatik olarak bozulabiliyor.

      Harddisk üzerinden veri kurtarma işi genelde silinen verilerin hemen ardından yapıldığında daha sağlık olacaktır.

      ismailsarp ismailsarp (6010)
      7 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol