Sim kartsız ve pilsiz araç takip cihazı var mı?

0

Merhaba dostlar,

arabaya araç takip cihazı takmak istiyorum, Allah korusun çalınırsa filan yer tespiti amaçlı. İnternette bi iki baktım a8 gördüm ancak ses kayıt filan özelliğide varmış. Bana sadece konum göstermesi yeterli olacaktır. Bir de galiba sim kart ile çalışıyorlar ve şarj etmek gerekiyor bittikçe.

bu işi sim kartsız ve arabanın elektrik sistemine adapte ederek sadece istenildiğinde konum paylaşımı yapabilecek şekilde çözme ihtimalimiz var mıdır?

bir de kafama birşey takıldı, mesela kedi, köpek takip cihazı diye birşey de gördüm internette 20-40₺ arasında faklı farklı cihazlar ama araç takip cihazı deyince 400-500₺ buluyor. Böyle ufak tefek cihazlarla halledilebilir mi?

aserifkuzu aserifkuzu (188)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    N11 üzerinde şöyle bir ürün buldum:  ST-901 Bu ürün araç takibi için kullanılan bir cihaz. Doğrudan aküye bağlayabiliyorsun.

    GPS takip cihazları genelde doğrudan aküye bağlı çalışır. İçinde pil vardır ama bunu şarj etmen gerekmez. Bu pil aracın aküsü sökülse bile GPS cihazı çalışsın diye bulunur. Araç çalında ve aküsü söküldü diyelim işte o zaman bu pil devreye girer ve 8-10 saat GPS cihazını aktif tutar.

    Diğer sorun Sim kart neden gerekli kısmına gelirsek: Bu cihazlar yani GPS takip cihazları sadece bir alıcıdır. Yani uydudan araç pozisyonu alır. Fakat bu bilgiyi hiç bir yere gönderemez. GPS konum bilgileri alır ve kendi içinde saklar ama uzak bir noktaya iletemez. işte bu noktasa SIM kartı gerekiyor ki bu bilgileri senin istediğin bir yere SMS ile iletsin ya da internet üzerinden sana ulaştırsın.

    Kedi, köpek takip cihazları radyo frekansı ile çalışır yani bu arabada olmaz. Takip mesafesi çok kısadır. Bahsettiğin 20-30TL olanların takip mesafesi mesela 50 metre. Yeni senin hiç bir işine yaramaz. 

    Araç takibi için GPS takip cihazı şart. Sen çalınma için düşünüyorsun o zaman SIM kart da mecburi.

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol