"SIO Power on Delay Fail" hatası nasıl çözülür?

0

"SIO Power on Delay Fail" hatası alıyorum. Bilgisayarım sürekli kendi kendine reset atıyor.

"SIO Power on Delay Fail" hatası nasıl çözülür?

"SIO Power on Delay Fail" hatası nedir?

brsozl brsozl (1961)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    "SIO Power on Delay Fail" hatası nedir?

    "SIO Power on Delay Fail" hatası, bilgisayar bileşenlerinize yeterli elektriğin gitmemesi sonucunda ortaya çıkan bir hatadır. Normal şartlarda güç kaynağının (PSU) bilgisayarınıza 12V, 5V ve 3V kanallarından +-%5 değerlerini vermesi gerekir. Güç kaynağının bilgisayarınıza gerekli değerlerin altında bir güç sunması durumunda "SIO Power on Delay Fail""CPU Fan error""Anti-Surge" gibi hatalar ile karşılaşabilirsiniz.

    "SIO Power on Delay Fail" hatası nasıl çözülür?

    Bilgisayarınız kendi kendine reset atıyor ve "SIO Power on Delay Fail""CPU Fan error""Anti-Surge" gibi hatalar alıyorsanız aşağıdaki çözüm önerileri sorununuzu düzeltebilir.

    Öncelikli olarak yapmanız gereken güç kaynağından (PSU) anakarta giden 24 PIN ana güç bağlantısını kontrol etmek olacaktır. Güç kaynağından anakarta giden 24 PIN güç kablosunun tam anlamıyla yuvaya oturduğundan emin olun. Daha sonra aynı şekilde CPU'ya giden güç bağlantı kablosunu da kontrol edin ve yuvaya tam oturduğundan emin olun.

    Gerekli güç bağlantılarını kontrol ettikten sonra bilgisayarınız ile denemeler yapın. Sorunun düzelmesi muhtemel. Montaj sırasında yapılan ufak bir hata "SIO Power on Delay Fail""CPU Fan error""Anti-Surge" gibi hataların alınmasına yol açabiliyor.

    Tüm bu kontrollerin sonucunda bilgisayarınız hala kendi kendine reset atmaya devam ediyorsa güç kaynağınız arızalanmış demektir. Bilgisayarınıza yeterli gücü verememesinden dolayı aldığınız çeşitli hataların çözümü için güç kaynağınızı servise göndermelisiniz. Gerekli testlerin sonucunda güç kaynağınız değişim veya tamir olacaktır.

    brsozl brsozl (1961)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol