Şirket Bilgisayarı Güvenlik

0

Şirket bilgisayarımızı doğal olarak kişisel işler için kullanmıyoruz ve şirketimiz bu konuda oldukça hassas.Bu konu hakkında bir sorum olacak.Şirket laptopumuzu cafelerde,restoranlarda ya da evde kullanırken tek bir wifi ip üzerinden birçok bilgisayar internete giriyor.Şirket laptopumuzda yapılan her işlemin,girilen her web sitesinin kaydı tutuluyor.Aynı wifi,ip üzerinden ben şirket laptopumda işlem yaparken başka birisi kendi bilgisayarından bir internet sitesine girerse o kişinin yaptığı işler benim laptopumdan yapılmış gibi görünür mü ip aynı çünkü.bu sorun kafama takıldı.yardımlarınızı rica ediyorum.teşekkürler.

greenn greenn (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Hayır.

    Farklı ortamlarda başkalarının girdiği siteler yaptığı işlemler sizin bilgisayarınızdan yapılmış gibi kayıt tutulmaz.

    Siz bir ortak kullanılan bir mekandan internete eriştiğinizde size bir lokal IP adresi atanır.  Aynı şekilde o ortamdan internete bağlanan her bilgisayara bir IP adresi atanır.

    Örnegin sizin biligisayara  192.168.2.2 IP adresi atandıysa aynı ağı kullanan bir başka kullanıcıya 192.168.2.3 gibi bir IP adresi atanır. IP adresi şu anlamda aynı, çıkış yaptığınız IP adresi oaynı görünür.  Fakat bu sizin şirketiniz içinde aynı. Yani sizin şirketinizde de bilgisayarlarınıza böyle yerel ip adresleri atanır fakat çıkış yaparken IP adresiniz aynı  görünür. Bir yönlendirici vardır ve o yonlendiricinin IP adresi görünür.

    Örneğin uzmanim.net sitesine sizin şirketinizden 10 bilgisayar giriş yapsa, biz sunucu üzerinde bu 10 bilgisayar için aynı IP adresini görürüz.

    Bu tür kayıt tutan yazılımlar genelde bir ana makina, server üzerinde çalışır ve yerel ip adresleri üzerinden bu kayıtları tutarlar.

    Şirketiniz dışında  bir internete bağlıysanızi evinizde bağlıysanız sizin girdiğiniz siteleri de kayıt altına alamazlar eğer şirketin her bilgisayarına tek tek bir kayıt tutma yazılımı yüklemediyseler.

    Cafe, restoran gibi yerlerde internere girerken içiniz rahat olsun, o ortamdaki diğer bilgisayarların yaptığı işlemler siz yapmışsınız gibi görünmez.

    hakan hakan (15409)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol