Sistem Geri Yükleme nedir, nasıl kullanılır?

0

Bazen, bir program veya sürücü yüklemesi bilgisayarınızda beklenmeyen bir değişikliğe veya Windows uygulamasının kararsız davranmasına neden olabilir. Genellikle, programı veya sürücüyü kaldırmak sorunu giderir. Kaldırma işlemi sorunu gidermezse, bilgisayarınızın sistemini her şeyin düzgün çalıştığı önceki bir tarihe geri yüklemeyi deneyebilirsiniz

temmuz temmuz (12505)
9 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Sistem Geri Yükleme'yi açmak için

    Windows 7'de:

    Başlat düğmesini Başlat düğmesinin resmi tıklatın. Arama kutusuna Sistem Geri Yükleme yazın ve sonuç listesinde Sistem Geri Yükleme'yi tıklatın.‌

    Veya;

    Başlat düğmesini Başlat düğmesinin resmi tıklatın. Tüm Programları açın. Donatılar klasörüne ve devamında Sistem Araçlarına klasörüne girin. Sistem Geri Yükleme'yi tıklatın.

    Windows 8 ve 8.1'de:

    Metro ekranında 'sistem geri yükleme' yazın ve hemen arama satırı altında beliren 'Sistem geri yükleme noktası oluştur' düğmesini, arkasındanda Sistem Geri Yükleme'yi (Sistem Özellikleri arabiriminde Sistem Koruması sekmesi altında) tıklatın.  

    Windowslarda Sistem Geri Yükleme'ye başka ulaşma yollarıda var ama en akılda kalacaklar burada belirttiklerim. Sistem geri yükleme windows kullanıcılarını çoğu zaman zor durumlardan kurtarabilir/kurtarabilmektedir.

    Not: Sistem Geri Yükleme windowslarda default olarak çalışır haldedir; kullanıcı tarafından kapatılmadığı halde çalışmasını sürdürür. Sistemde bir güncelleme, program kurma, driver yükleme, ayar değiştirme vb durumlar öncesi otomatik olarak bir geri alma noktası oluşturur. Ayrıca windows kullanıcısı kendiside el ile geri dönüş noktaları oluşturarak kaydedebilir. 

    temmuz temmuz (12505)
    9 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol