Sistem Geri Yükleme noktasını sabitlemek mümkün mü?

0

Format sonrası temiz bir kurulumdan sonra "sistem geri yükleme noktası" oluşturdum (Windows 7).

fakat belli bir süre sonra bilgisayar en son kendi oluşturduğu tarihte bir nokta belirliyior ve benim oluşturduğum nokta kayboluyor.

ben bu geri yükleme noktasını nasıl sabitleyebilirim, istiyorum ki benim oluşturduğum tarihteki nokta silinmesin, sabit kalsın aylarca hatta yıllarca.

muvel muvel (332)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Sistem Geri Yüklemenin yapısı gereği bu mümkün değildir. Sistem Geri Yüklemede otomatik ve/veya manuel oluşan yada oluşturulan geri yükle noktaları bir süre sonra yeni geri yükleme noktalarının oluşması sonucunda silinirler, onların yerini yenileri almış olur.

    Ama aynı şey olmasada sistem yedeklemelerinde kullanılabilecek başka yollarda bulunur ve bu şekilde alınan yedekleri sistemde veya sistem harici depolama aygıtlarında uzun süreli sabit tutmakta mümkündür.

    Bunları üç ana başlıkta; Regedit Kayıt Defteri Düzenleyicisinde registry kayıtlarını yedekleme, Aygıt yöneticisinde donanım sürücülerini yedekleme ve sistem imajı alınması şeklinde ele alabiliriz:

    Windows'da, Kayıt Defteri Düzenleyicisinde kayıt defteri (registry) yedekleme ve geri yükleme:

    -Başlat menüsünde, arama kutusuna regedit yazılır ve enter tuşuna basılır.

    -Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nde sol bölmedeki listede "Bilgisayar" seçimi yapılır (üstne tıklanır)

    -Dosya > Ver tıklanır.

    -Kayıt Defteri Dosyası Ver iletişim kutusunda yedekleme kopyası nereye kaydedilmek isteniyorsa seçilir ve ardından Dosya adı alanına yedekleme dosyası için bir ad yazılır.

    -Kaydet tıklanır.

    Gerektiği hallerde geri alma işide  Dosya > Al yolundan yapılır; bu yoldan alınan yedek (*.*reg) gösterilerek tıklanması şeklinde devam edilir (veya bu *.*reg dosyası üzerine doğrudan çift tıklanır).

    Donanım sürücülerini yedekleme ve geri yükleme:

    Donanım sürücüleri yedeklemesi ve gerektiği hallerde bu yedeklemelerim geri yüklenmesi bu işler için geliştirilen üçüncü parti programlar vasıtasıyla yapılır. Mesela bunun için ücretsiz Double Driver 4.1 (tıkla) aracı kullanılabilir.

    Sistem imajı alma ve geri yükleme:

    Bunun içinde değişik programlar bulunur. Bunların içinde en bilineni ve en kullanışlı olanı Acronis True Image programıdır.

    Acronis True Image nedir? Nasıl kullanılır? (tıkla)

    Acronis True Image PC'ler için can simitimidir? Acronis True Image ile nasıl imaj (yedek) alınır ve sistem nasıl kurtarılır? (tıkla)

     

     

     

     

     

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Kendi oluşturduğunuz geri yükleme noktasını sabitleyemezsiniz ama Sistem Geri Yükleme için ayrılan alanı arttırarak oluşturduğunuz geri yükleme noktasının orada durma süresini biraz daha uzatabilirsiniz.

      • Bu bilgisayara sağ tıklayın ve Özellikler seçeneğine tıklayın.
      • Sol taraftan Sistem Koruması'na tıklayın ve Yerel Disk C'yi seçip Yapılandır butonuna tıklayın.

      Buradan resimdeki gibi Disk Alanı Kullanımını arttırabilirsiniz. Mesela benim seçtiğim şekilde yaparsanız şöyle olur: Geri Yükleme noktalarının tamamı 23.80 GB doldurmadan hiçbir geri yükleme noktası silinmeyecek. Mantık budur.

      omercik omercik (9418)
      6 yıl önce cevaplandı

      • Arkadaş sistem geri yükleme noktasını sabitlemek istiyorsa buna da katlanmalı. Ne de olsa gülü seven dikenine katlanır :) @temmuz @muvel omercik 6 yıl önce
      • Doğrudur ama bu, sabit diskte çok fazla yer kullanımına yol açar. Bu manada çok kullanışlı omaz. Bu geri yükleme noktalarının bir veya ikisi dışında kullanılması pek ihtimal değildir ama harcanan disk alanı gereğinden çok fazla olur ve zaten bununda bir limiti olur. Bu limit diskin kapasitesidir. Böyle oluncada bir görü dönüşüm noktası mevcudiyeti çok uzun sürdürülemez ("Senelerce" zaten mümkün olmaz. Düşünülemez bile) @muvel @farurhenho temmuz 6 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol