Sistem geri yükleme yaptığım haldd windows başlatılamıyor

0

Windows başlatılamıyor hatası alıyorum ve bilgisayarı açsam bile çok yavaş açılıyor ve işlem yapamıyorum dediğiniz gibi sistem geri yükleme yaptım fakat durum yine aynı ben arka planda çalışan bi şey yüzündrn olduğunu düşünüyorum çünkü bilgisayarı kaparken arka planda çalışan bir şey yüzünden kapatılamadı kapanmaya zorla ve iptalden kapanmaya zorlayı seçiyorum açarken ise bilgisayarınız düzgün kapatılamadı windows başlatılamadı yazısı geliyor nasıl düzeltirim

 

davyjones davyjones (2)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    1- Sistemde virüs ve zararlılar olabilir, sistemi bir güzel taramalısın:

    Malwarebytes nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

    Junkware Removal Tool nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

    HitmanPro nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

    Adwcleaner nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

    Sistemde yüklü antivirüs programıyla taramada yapılmalıdır.

    2- Sabit diskinde hatalar olabilir CHKDSK Disk denetlemesi yapmalısın.

    CHKDSK taraması yapılır:

    Disk bölümlerini (bilhassa C.'yi ama varsa diğer bölümleride) /f ve /r komutlarıyla tara ( chkdsk c: /f /r ve varsa chkdsk d: /f /r gibi ).

    CHDSK taraması nasıl yapılır:

    Yönetici yetkisi ile cmd (komut istemi) açılır ve chkdsk komutu yazılarak enter'lenir. Çikan y/n sorusuna cevabı yazılarak yine enter'lenir.

    3- Sistemde hatalar ve sistem dosyalarında bazı bozulmalar, değişmeler veya kayıplar olabilir:

    sfc /scannow

    Komut isteminde (CMD) üstteki komutu çalıştırarakta problemlerin düzeltilmesi denenenir (Arabirim "Yönetici olarak çalıştır" istemiyle başlatılmalıdır).

    sfc /scannow komutu nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır? (tıkla)

    4- Bilinmeyen ve çok kullanılmayan programlar kaldırılır:

    Denetim Masasındaki Programlar arabiriminden ne olduğu bilinmeyen programlar mutlaka kaldırılmalıdır. Bunlar kuvvetli ihtimalle PC'ye istenmeden yüklenen programlardır; çoğu zararlıdır ve sistemde bozulmalara, bazı anormalliklere yol açabilirler. Ayrıca ne olduğunu bilsenizde çok kullanma ihtiyacı hissetmediğiniz programlarıda kaldırabilirsiniz. Bununlada sistemde daha fazla hafifleme ve stablite sağlanabilir.

    5- Başlangıçta çalışan gereksiz programlar kaldırılır:

    Başlangıçta çalışan gereksiz programları nasıl kaldırırım? (tıkla)

    Başlangıçta çalışan programlar Görev Yöneticisi "Başlangıç" sekmesindende (arabirimin üst kısmında bulunur) görülebilir ve devre dışı bırakılabilir (Sonra istenirse yeniden etkinleştirilebilir.).

    6- Donanım sürücüleri kontrol edilir:

    Denetim Masası>Aygıt Yöneticisinden donanım sürücüleri gözden geçirilir. Bozuk/bozulmuş veya bilinmeyen sürücüler varsa (Bunlar Aygıt Yöneticisinde sarı ünlem ve soru işaretli gösterilirler) bunlar doğru ve güncel sürücüler yüklenerek düzeltilir.

    PC'deki bütün donanım sürücülerinin daima güncel olması konusunda hassasiyet gösterilmeli; güncel olmayanlar güncellenmelidir.

    7- Disk temizliği yapılmalıdır:

    Disk Temizleme'yi kullanarak sabit diskteki gereksiz dosyaları nasıl silebilirim? (tıkla)

    Bunlara ilaveten birde Sistem Geri Yükleme tavsiyesi yapılabilirdi ama bunu uyguladığını ve sonuç alamadığını ifade etmişsin.

    Öyleyse yukarıdaki diğerlerinide denersin ve eğer onlardanda sonuç alamazsan yapabileceğin bir şey -herhalde- kalmaz. Öyle olursada çaresiz PC'yi formatlayarak yeni bir işletim sistemi kurarsın (Veya eğer yüklü işletim sistemi destekliyorsa, mesela sistemin Windows 10 ise, sistem sıfırlama yolunada gidebilirsin). 

    Kolay gelsin.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol