"sistem görüntüsü yedekleri içeren bir sürücüde sistem koruması kullanmak diğer gölge kopyaların normalden daha hızlı silinmesine yol açacak" uyarısı

0

Bilgisayarımda her geçen gün başka bir hata meydana geliyor. Bu sefer resimdeki hata çıktı. Sistem geri yükleme açık değil, sistem korumasını devre dışı bırak işaretli olunca kırmızı daire içine aldığım yazı gidiyor. Sistem korumayı aç seçeneğini işaretlediğimde geri geliyor. Sistem geri yükleme noktası oluşturduğumda oluşuyor ve yapılandıra tıkladığımda geçerli kullanım 800 MB olarak gözüküyor. Yardımcı olurmusunuz? Format DVD'si yok format atamam.

İşletim sistemi: Windows 8.1 Single Language, 64-bit

efsaneemrahylz efsaneemrahylz (247)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Anlaşılan sen daha önce Denetim Masasından bir sistem görüntüsü yedeği (imaj, sistem imajı) almışsın ve Sistem Geri Yükleme arabiriminde bu sebepele o ikaz veya bilgilendirme görülmektedir. 

    Windows içerisinden (Denetim Masasından) sistem imajı almak çok kullanışlı bir yol değil. Lazım olduğunda imajdan sistemi geri yüklemek sisteme format çekme gibi (benzeri) bir zaman alır ve sonuçlanır. Halbuki Windows 8 ve 10 işletim sistemlerinde zaten ayrıca kurtarma seçeneklerinden sistem sıfırlama imkanları mevcut (buda bir çeşit format gibidir zaten). Öylese ayrıca Denetim Masasından sistem imajı alma yolu ile yedeklemeya gitmenin ne gereği olabilir? Bence olmaz, gerekirse zaten windowsu sıfırlayabiliyorsun.

    Sonuç olarak denetim masasından sistem imajı yedeklemesinden vazgeçersin, bu sistemi kapatırsın ve günlük PC kullanımında çıkan hata ve problemlerde pratik çözüm, Sistem Geri Yükleme kullanırsın. Bu şekilde artık anlamadığın mesaj ve bildirimlerlede karşılaşmazsın, kullanmadığın bir yedekleme uygulaması yüzünden sabit diskinde boşuna yer sarfiyatıda yapmamış olursun.

    Tavsiye ederim.

    Not: İllede ben sistem imajı almak isterim dersen bunun için Acronis True Image programını (ve bu programın bootable sürümünü) tavsiye ederim:

    Acronis True Image PC'ler için can simitimidir? Acronis True Image ile nasıl imaj (yedek) alınır ve sistem nasıl kurtarılır? (tıkla)

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    • sorunu çözdüm Bu sürücünün tüm geri yükleme noktalarını silin yazısının karşısındaki sil butonuna tıkladım sorun çözüldü ben buldum ben :) @temmuz bey :) efsaneemrahylz 6 yıl önce
    • Aferin sana :) @efsaneemrahylz temmuz 6 yıl önce
    • Ama daha önce sözünü ettiğim yoldan bir sistem imajı aldıysan o da silinmiş olabilir, bilgin olsun :) @efsaneemrahylz temmuz 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol