Sistem kesintileri %100 CPU sorunu çözümü nedir?

0

bilgisayar sistem kesintileri %100 almaya başladım görev yöneticisinden riotun oyunlarına girmeye çalışırken 1 haftadır böyle oluyor işlemci i5 10. nesil ekran kartı gtx1650 pc nin ayarlarıyla mı oynadım acaba uygulamalar açık değilken antimalware gibi şeyler çok tüketiyor ama riotun oyunlarını açınca çok fazla cpu harcıyor niye bilmiyorum sistem kesintileri başlıyor sonra %100 diye virüs taraması yaptım esed en hiç birşey çıkmadı ama ona rağmen riotun leauge of legends uygulamasında çk fazla cpu yiyor ve kasıyor oyuna giremiyorum sistemim düşük olmadığını biliyorum lol için bu yüzden çözüm önerebilir misiniz oyundan kaynaklanıyor desem steamın oyunlarında öyle bir problem yaşamıyorum 

stub stub (1)
10 ay önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Sistem kesintileri  gerçek, klasik anlamda bir işlem değildir.  Bilgisayarında gerçekleşen donanım kesintilerin kullandığı kaynakları ifade eder.

    Donanım kesintisi lafı biraz tuhas olsa da aslında normal bir şeydir. Bilgisayarındaki donanım ile yazılım arasındaki normal bir iletişimdir.

    Burada sistem kesintileri %20 Ye kadar normal kabul edilir. sistem kesintileri %20'nin üzerindeyse bir donanım ya da buna bağlı sürücü anormal davranıyor demektir.

    Örneğin sistem kesintileri %100 oluyorsa bir şeyler ter gidiyor demektir ve ilk yapılması gereken bilgisayarı yeniden başlatmaktır. Burda dikkat edilmesi gereken önemli şey şudur: Bilgisayarı kapatmak yerine yeniden başlatın. Kapatmak ve yeniden başlatmak aynı şey değildir.

    Yeniden başlatma sonrasında genelde sorun düzelir.

    Antivirüs kullanımları sistem kesintilerime yol açabilir.  Sorun devam ederse  bilgisayarındaki antivirüs programını geçici olarak kaldırmayı deneyebilirsin. Antivirüs olmadan sistem kesinleri normale dönüyor mu bunu kontrol edebilirsin.

    Ayrıca oyuna başlamadan Windows Defender'i kapatmayı dene (eğer açıksa) Windows Güvenliği > Virüs ve Tehdit Koruması> Virüs ve Tehdit Koruması ayarları > Ayarları Yönet bölümünden gerçek zamanlı koruma ve bulut tabanlı korumayı geçici olarak kapatmayı deneyebilirsin.

    Windows Update üzerinden güncellemeri kontrol etmende fayda var. Bazen arkaplanda bir yükleme yapılıyor, güncelleme yapılıyor olabiliyor. Bu durumda sistem kesintisi %100 CPU olabiliyor.

    Sistem kesintisi virüs olamaz. Sistem kesintisi gerçek bir işlem bile değil aslında. Görev yöneticisine sistem kesintisi olarak yansıyan bir virüs de yok. Bu sebepten sorunun virüs olduğunu düşünmüyorum.

    hakan hakan (15424)
    10 ay önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol