Sistem uyarısı - Hemen pil virüsünü sil

0

Android, Samsung akıllı telefonda internette gezerken karşıma şu şekilde bir uyarı ekranı geliyor:

Sistem uyarısı!

Samsung cihazınıza virüs bulaşmış ve pil zarar görmüş! Telefonu düzeltmek için talimatları izleyin. Bu pencereyi kapatmayın. **Çıkmanın riski size aittir** OK Hemen pil virüsünü sil

Bu sistem uyarısı nedir? Gerçek mi? Telefonuma pil virüsü mü bulaştı? Pil virüsü diye bir şey var mı?

hakan hakan (15394)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Hemen pil virüsünü sil uyarısı nedir?

    Samsung cihazınıza virüs bulaşmış ve pil zarar görmüş uyarısı sahte bir uyarıdır. Öncelikle bu uyarıyı dikkate almayın. Virüsten dolayı pilin zarar görmesi mümkün değildir.

    Telefona bulaşan virüsler pil, ekran, bellek gibi birimlere yani donanımsal kısımlara zarar veremez.

    Hemen pil virüsünü sil uyarısı'nı sadece Wi-Fi üzerinden bağlıyken mi alıyorsunuz? Yoksa 3G, 4.5G üzerinden bağlıyken de alıyor musunuz bunu kontrol etmelisiniz.

    Hemen pil virüsünü sil, Sistem uyarısı!, Samsung cihazınıza virüs bulaşmış ve pil zarar görmüş! uyarısı sadece Wi-Fi yani kablosuz üzerinden alınıyorsa sorun bağlı olunan ADSL modemde olabilir. Eski model ADSL modemlerde güvenlik açığı var ve saldırğanlar bu açığı kullanıp telefon ya da bilgisayarda bu tür uyarılar çıkartabiliyorlar. Çözümü yeni bir ADSL modem almak.

    Wi-Fi, 3G, 4.5G bağlantısı fark etmiyor ve Hemen pil virüsünü sil uyarısı alıyorsanız sorun cep telefonunuza bulaşmış bir reklam yazılımıdır. Bu reklam yazılımı Samsung cihazınıza virüs bulaşmış ve pil zarar görmüş!  uyarısı çıkartarak sizi  bir program indirmeye ve yüklemeye yönlendirebilir.

    Çözüm için telefonda virüs taraması yapmanızda fayda var.  Ayrıca Uygulamalarda ne olduğunu bilmediğiniz tüm uygulamaları kaldırmalısınız. Ayrıca pil virüsü diye bilinen reklam yazılımlarından kurtulmak için şu linkte detaylı bir anlatım yaptım: Pil virüsü nasıl temizlenir?

    Bu linkte anlatılan uygulamarı indirip telefonunuzu tarayabilirsiniz.

    hakan hakan (15394)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol