Sistem yapılandırması içindeki işlemci sayısı performansı arttırır mı?

1

Sistem yapılandırması içindeki gelişmiş seçeneklerdeki işlemci sayısını en üste çekmek işlemcinin ömrünün kısalmasına yol açar mı?

ahox ahox (12)
1 yıl önce sordu

  • Ben sorunu biraz değiştirdim alattin 1 yıl önce

Toplam 2 Cevap


0

İşlemci, çekirdek kullanılmak için var. İşletim sistemi bunları senin için en iyi şekilde ayarlar ve kullanır.

Sistem Yapılandırması > Gelişmiş Önyükleme seçenekleri > İşlemci sayısı sadece sorun giderme amaçlıdır. Yani  Gelişmiş Önyükleme seçenekleri  İşlemci sayısını en yüksek değere getirmek bilgisayarı daha hızlı hale getirmez.

Windows varsayılan olarak tüm işlemcileri ve belleği zaten kullanır. Herhalde Windows'u geliştirenler salak değil. Bilgisayarda 8 çekirdek varken "Dur biz sadece 1 tanesini kullanalım zeki kullanıcılar diğer 7 tanesini açmayı keşfedip mutlu olsunlar" gibi bir düşünce ile bunu yapmıyorlar. Cevabım sana değil. Genele. Çünkü pek çok forum ve sitede buradan işlemci sayısını en yüksek değere getirin bilgisayarınız uçsun kaşsın diye  yorumlar okudum. Alakası yok.

Sistem Yapılandırması > Gelişmiş Önyükleme seçenekleri > İşlemci sayısı ve Bellek st sınırı ayarı sadece teşhis  amaçlı ayarlar. 

Neden böyle bir ayar var hemen söyleyeyim. Bazı eski yazılımlar, oyunlar düşük işlemci sayısı ve bellek ile çalışabiliyor. Yüksek çekirdek sayısı, yüksek bellek bu eski oyun ve uygulamalarda sorun çıkartıyor. Eğer böyle bir uygulama varsa işte buradan işlemci ve bellek sınırlandırılabilinir.

Yazılım geliştiriciler zaman zaman buradaki seçeneklere ihtiyaç duyabilir. Fakat normal bir kullanıcının buna ihtiyacı yok.

Bir de video çektim: Sistem Yapılandırması Altındaki İşlemci Sayısını En Yükseğe Çekmek Performans Arttırır mı?

 

 

alattin alattin (16984)
1 yıl önce cevaplandı

    0

    Merhaba,

    Hayır, işlemciyi tamamıyla kullanmanı sağlar fakat yeterli soğutma yapılmaz ise gereğinden fazla ısınır ona dikkat etmen gerekir.

    astrayos astrayos (141)
    1 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol