Sitemin Kopyası Çekiliyor , Yardım lütfen

0

Merhaba arkadaşlar. Bir sitem var, themeforest üzerinden aldığım premium ( Wordpress) bu site üzerinden birisi clone çekiyor. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı ? en ufak bir header.php yi değiştirdiğimde bile sitemde db hatası alıyorum.
 

chnyrdkl chnyrdkl (16)
7 yıl önce sordu

    Toplam 4 Cevap


    0

    sorunu çözdüm. Tema yapımcısı arkadaş , sql olarak eklemiş bir kaç birşey oradan verileri çekiyor. bu bağlantıyı da tema içerisinde exploit ile sağlamış :) 

    Not : Hindistanlı

    chnyrdkl chnyrdkl (16)
    7 yıl önce cevaplandı

    • sorunu çözebilmene sevindim. Bu kadar ileri gidebileceklerini tahmin etmiyordum. Orjinal tema bu değil mi? alattin 7 yıl önce

    0

    bu konuda @alattin hoca veya @hakan hoca sana yardımcı olabilir konuya vakıf onlar çünkü

    takipte kalın

    candan candan (4301)
    7 yıl önce cevaplandı

    • on numara olur valla. chnyrdkl 7 yıl önce

    0

    Merhaba,

    Çeşitli programlar vasıtasıyla web sitelerinin dosyaları rahatlıkla çekilebiliyor. Bunun için herhangi bir şeyin çözüm olacağını zannetmiyorum. Çünkü internet ortamında gizlilik diye bir kavram olduğuna inanmıyorum. Web sitenizin dosyalarını çekmek isteyenler her türlü çeker zaten. Ama bunu yapan kişiler size ciddi anlamda zarar veriyorsa bilişim suçlarına şikayet edebilirsiniz. Tabii ki kanıtlayabilirseniz.

    Eğer şahsıın ip adresini tespit ettiyseniz bunu .httacces dosayası kullanarak web sitenize erişimini engelleyebilirsiniz.

    order allow,deny
    deny from 85.95 //Burada 85.95 ile başlayan tüm ip adreslerini engeller. Bu yüzden saldırganın tam ip adresini öğrendikten sonra bu bölüme ip adresini girerek engelleyeilirsiniz.//
    allow from all

     

    notify notify (538)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Merhaba,bunu yapan kişi / site yurtdışı.. Şu anda 1.txt diye ftp ye birşey atsam onda da aynısı çıkıyor.. garip birşey. php de engelleme falan olması gerek chnyrdkl 7 yıl önce
    • Yorumumu düzenledim. Gerekli bilgiler yukarıda mevcut inceleyebilirsin. Umarım faydalı olmuştur. notify 7 yıl önce

    0

    Özellikle Wordpress gibi hazır sistemler için başka bir sitenin anlık kopylanmasını sağlayan sunucu taraflı scriptler var. @notify belirtmiş ilk olarak IP adresini engelleyerek en azından sizin sitenizden gerçek zamanlı veri çalınmasının önüne geçin.

    Ayrıca kopya site hangi sunucuda host ediliyorsa o şirket ile bağlantıya geçerek şikayet edebilirsiniz.  

    Yine basit bir javascript kod ile sayfanın yüklendiği alan adını kontrol ederek eğer farklı bir alan adından yükleniyorsa sizin sitenize yönlendirebilirsiniz.

    alattin alattin (16984)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol