Siteye Facebook ile bağlanmak güvenli mi?

0

Arkadaşlar ben Dakikada 164 Kelime yazdım bu sitede site şu 10fastfingers.com Facebookla giriş yapcam fakat epostamı görürlermi görmezlermi diye kafam karıştı, eğer giriş yaparken e posta adresine erişmeyi kesersem. epostamı görebilirmi.

 

nvidiagtx nvidiagtx (690)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Bir siteye Facebook hesabı ile giriş yapmak %100 güvenli değildir. Bahsettiğin site için söylemiyorum ama kötü niyetli web siteleri Facebook hesabından aldığı özel bilgileri başka yerlere para karşılığı satabilir ve böylece hiç bilginin olmadığı reklamlarla karşılaşabilirsin. Kesin böyle olacak diye bir şey yok tabi ama tehlike var. 

    Siteye Facebook hesabınla giriş yaptıktan sonra hemen hesabınla olan bağlantısını kaldırmanı tavsiye ederim. 

    Şu linkten yapabilirsin: https://www.facebook.com/settings?tab=applications

    Burada Facebook hesabını bağladığın uygulamalar ve siteler yer alır. İstediğin sitenin bağlantısını buradan kaldırabilirsin.

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Twitch gibi sitelerde sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. Ama yine de için rahat edecekse e-posta adresini kabul et seçeneğinin tikini kaldırabilirsin. @nvidiagtx omercik 6 yıl önce

    0

    Güvenilir siteler için (uzmanim.net'te de Facebook ile bağlan var mesela) Facebook ile bağlan seçeneğini kullanmak herhangi bir sorun oluşturmaz. Facebook ile bağlan dediğinde yönlendirilen sitenin gerçekten facebook olduğundan emin ol.

    Ayrıca Facebook ile bağlan dedikten sonra karşına bir izin penceresi gelir. Giriş yapmak istediğin site senin hangi facebook bilgilerini alıyor (email vb) gibi bunları bu izin penceresinde görürsün.  Buna göre izin verir ya da vermezsin.

    Bir kere izin verirsen ve bu izinde email adresin varsa artık bağlantıyı kessen dahi email adresin o sitede kayıt altına alınmış demektir.

    murat murat (12492)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol