Sizce antivirüs gibi güvenlik yazılımları gerekli mi?

0

Cidden böyle programlara gerek varmı bilgisayarımda oldum olası hiç virüs girmedi

powerxitinia powerxitinia (5)
5 ay önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Windows 10 ise işletim sistemi gerek yok internette dolaşırken dikkat edersen gerek yok ben hiç kullanmıyom windows defender var sadece bende od 7 oldu için ama 10 daki güvenlik programo daha kapsamalı 

    andromobil andromobil (74)
    5 ay önce cevaplandı

      0

      Windows işletim sistemini güncel tutarsan, Windows Defender açıksa, güvenilmeyen kaynaklardan (crack, torrent vs) üzerinden indirme yapmıyorsan, email kullanmıyorsan / gelen ekleri açmıyorsan, Discord gibi ortamlardan gönderilen linkleri dosyaları açmıyorsan, kullandığın yazılımları sürekli güncelliyorsan, şüpheli sitelere girmiyorsan antivirüs yazılımı yüklemene gerek yok.

      Ayrıca bugüne kadar hiç virüs girmediğini söylemişsin. Buna nasıl karar verebilmek için bilgiayarında virüs taraması, güvenlik taraması yapman gerekir.  Virüslerin pek çoğu zaten varlığını sana hissettirmez. 

      Antivirüs gerekli mi değil mi? bu kişiye göre bilgisayarı kullanım şekline, bilgisayar bilgine göre göre cevaplanacak bir soru.

      internet kullanmıyorsundur. Bilgisayarın bir ağa bağlı değildir. Dışarsan USB veya başka harici bir sürücü ile dosya almıyorsundur. Bilgisayarı daktilo gibi kullanıyorsundur. O zaman antivirüs ya da benzer bir yazılıma ihtiyaç duymazsın.

      Hiç bir şey yüklemesen, zararlı sitelere girmesen bile Worm türü bir zararlı bilgisayarındaki bir açığı kullanarak, bilgisayarına sızabilir.

      alattin alattin (16999)
      5 ay önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol