Skype ile konuşurken birine küfrettim. Beni bulabilirler mi?

0

Bir oyun grubumuz var. Skype üzerinden konuşurken kendimi tutamadım ve bu gruptan birine hakaret ettim. Agzımdan bir kaç küfür de çıktı.  Karşımdaki insan bigisayarı çok iyi biliyor ve beni bulacağını söyledi. Bunu yapabilir mi? Gerçekten beni bulabilir mi?

alivecan alivecan (337)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Yaptığın hoş bir davranış olmamış. Önce bunu belirteyim. Ne olursa olsun sinirlerine hakim olman gerekir. Küfretmek zayıflık belirtisidir. 

    Şimdi işin teknik tarafına gelirsek,  teknik olarak senin tespit edilmen mümkündür.  Skype değil hangi ortamda olursa olsun bu tür dijital platformlarda yer tespit etmek oldukça kolaydır. Fakat bu işi yetkili kişiler yapabilir. Bilgisayar bilgisi ne olursa olsun normal bir kişi bu işlemi yapamaz.

    Skype gibi sunucu üzerinden çalışan her uygulama log yani kayıt tutar.  Bu loglarda sizin ip adresiniz, bağlantı zamanınız gibi bilgiler yer alır. Eğer olay savcılığa intikal ederse Skype üzerinden bunlar talep edilir. Gelen cevap doğrultusunda servis sağlayıcınıza (Turk Telekom, Superonline) yazı gönderilir ve belirtilen saatlerde IP adresi hangi kullanıcı tarafından kullanılmış bunu cevabı istenir.  Servis sağlayıcı da sizin adres ve iletişim bilgilerinize sahip olduğuna göre tespit edilmen oldukça basit.

    Fakat yukarıda da belirttiğim gibi Skype üzerinden yer tespitini normal bir kişi yapamaz. Ha önce skype hackler sonra da Turk telekomu hackerse bu gerçekleşebilir. Zatan bunları yapabilecek yetenekte biriyse senle uğraşmaz.

     

     

    hakan hakan (15409)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      @hakan işin yasal boyutundan bakmış. Ben biraz daha gözünü korkutayım. İllegal şekilde veya sosyal mühendislik ile yerin tespit edilebilir.

      Nasıl mı? Bir şekilde bilgisayarına trojan yüklerse bilgisayardaki tüm bilgilere erişebilir. Önce mailine, sonrada mailine gelen ekstre,fatura gibi bir bilgiden senin iletişim bilgilerini bulabilir.

      Eğer kişi sana kafayı takarsa önce sosyal medya hesapların üzerinden bilgi toplar. Daha sonra sana erişmek için farklı teknikler kullanır. En basitinten oltalama yöntemini kullanır (Phishing nedir?).

      Dalgınlığına gelirse ve trojan kaparsan o zaman yerinin tespiti çok kolaylaşır.

      murat murat (12492)
      7 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol