SMART Failure Predicted On Hard Disk 0 hatası

0

S.a Packard bell bilgisayarım Acılırken SMART Failure Predicted on Hard Disk 0: WD5000BEVP-75A0RT0-(S1). Warning: Immediately backup your data and replace your hard disk drive. A failure may be imminent. Press F1 to Continue.Hatası Veriyor Açılmıyor Sorun Harddisk mi?

batuhan42s batuhan42s (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Evet sorun harddisk kaynaklı görünüyor.

    SMART Failure Predicted on Hard Disk 0 Warning: Immediately backup your data and replace your hard disk drive. A failure may be imminent. Press F1 to Continue.

    bu hata hardiskte hatalar varsa ortaya çıkar. Eğer diskte önemli bilgileriniz varsa mutlaka yedek almanızı öneririm.  Eğer disk eski bir disk ise artık ömrünü dolduruyor olabilir.

    SMART Failure Predicted on Hard Disk 0: WD5000BEVP-75A0RT0-(S1). Warning: Immediately backup your data and replace your hard disk drive. A failure may be imminent. Press F1 to Continue. hatası şu durumlarda ortaya çıkar

    1. Sabitdiskte bozuk ya da hatalı alanlar varsa
    2. Sabitdisk aşırı ısınıyorsa (ortam ısısı çok yüksek ise hardisk aşırı ısınıyor olabilir)

    Eğer F1'a bastıktan sonra bilgisayar açılıyorsa önce yedek almanı  öneririm. Bu durumda içindekiler önemli değil dersen diskin ölene kadar bu şekilde kullanmaya devam edebilirsin. Ama disk her an ölebilir. Fakat bu durum senelerce böyle de devam edebilir. 

    SMART hataları diskin kendi yazılımından gelir. Yani işletim sistemi kaynaklı değildir. O sebepten işletim sistemi üzerinden pek bir işlem yapamazsınız. Doğrudan donanımı ilgilendiren hatalardır. Yukarda dediğim gibi içindeki veriler önemli değil dersen F1'a basarak açmaya ve bu şekilde kullanmaya devam et.

     

    hakan hakan (15424)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol